20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrump testat negativ la coronavirus. Rezltatul a venit în 15 minute

Trump testat negativ la coronavirus. Rezltatul a venit în 15 minute

Președintele Donald Trump a testat negativ pentru noul coronavirus, a spus medicul de la Casa Albă, Sean Conley.

„În această dimineață, președintele a fost testat din nou pentru COVID-19, folosind o nouă capacitate rapidă de testare a punctului de îngrijire. Este sănătos și fără simptome”, a spus medicul de la Casa Albă, Sean Conley, într-un memoriu distribuit de secretarul de presă Stephanie Grisham înainte de informarea zilnică despre coronavirus de la Casa Albă. Medicul preşedintelui american, Sean Conley, a precizat că acesta este ”sănătos și fără simptome” și că noul test a fost creat de Laboratoarele Abbott.

Trump a avut rezultatele la 15 minute de la efectuarea testului. Preşedintele a spus că a făcut un nou test, care oferă rezultate în 15 minute. „Din curiozitate pentru a vedea cât de repede funcționează testul, l-am făcut. Mi-a luat literalmente un minut să iau proba și după 14 sau 15 minute am primit rezultatul”, a spus preşedintele.

Trump a fost testat negativ şi luna trecută, după ce a intrat în contact cu un oficial Brazilian, infectat cu noul coronavirus.

Trump a invocat o lege folosită în războiul din Coreea

Trump a mai anunțat în cadrul briefingului de presă zilnic de la Casa Albă planurile de operaţionalizare, de către personalul militar şi federal, a unui spital de campanie în cadrul Javits Center din New York pentru a ajuta metropola să facă faţă fluxului de pacienţi.

New York este epicentrul epidemiei în SUA, cu peste 47.000 de cazuri confirmate.

Consilierul prezidenţial Jared Kushner, membru al grupului de lucru pentru coronavirus, a declarat că executivul va trimite sistemului public spitalicesc din New York măşti de protecţie N-95 pentru a ajuta cadrele medicale să facă faţă situaţiei, luna următoare.

Donald Trump, care iniţial a minimalizat ameninţarea pe care o reprezintă noul virus, a invocat Defense Production Act din perioada războiului din Coreea, pentru a cere companiilor să producă ventilatoare, esenţiale pentru menţinerea în viaţă a pacienţilor contaminaţi cu COVID-19 şi care se confruntă cu probleme respiratorii.

Liderul de la Casa Albă a mai informat că a folosit legislaţia pentru a solicita companiei General Motors să producă mai multe măşti N-95.

“Avem peste 100.000 (ventilatoare) care se produc chiar acum sau a căror producţie va porni în curând”, a mai spus Trump.

Totodată, preşedintele SUA a informat despre recenta conversaţie cu directorul general al General Motors, Mary Barra, care i-a confirmat că producţia de ventilatoare va începe în curând.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS