21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste o mie de cereri pentru șomaj tehnic și 9.300 de contracte de muncă suspendate

Peste o mie de cereri pentru șomaj tehnic și 9.300 de contracte de muncă suspendate

Angajatorii din Gorj depuseseră până joi peste o mie de cereri pentru trimiterea angajaților în șomaj tehnic.

Este vorba de solicitări venite în primele două zile din partea a peste 130 de firme din județul Gorj. Potrivit conducerii Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, se estimează că vor fi depuse cereri pentru peste 10.000 de persoane. În continuare se lucrează la preluarea solicitărilor de la angajatorii din județ.

„Sunt și cereri completate cu date care nu corespund și trebuie să le verificăm pe toate și să îi sunăm să le refacă. Formal le-am putea respinge, dar încercăm să îi ajutăm pe toți, să depună documente completate în mod corect. În special perioada este trecută greșit. Ei încep șomajul de la o anumită dată, dar cer pe toată luna. Probleme de genul acesta. În zilele următoare ne așteptăm la mii de solicitări, având în vedere că numai de la Complexul Energetic Oltenia trebuie să primim pentru luna aprilie 5.500 de cereri. Mai sunt și alți angajatori din Târgu Jiu, chiar unul cu o mie de angajați care va apela la șomajul tehnic”, a declarat Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj.

Peste 9.930 de contracte suspendate

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, angajatorii trimit în continuare situații în privința contractelor de muncă suspendate. Numărul acestora s-a dublat în numai două zile. Astfel, contractele individuale de muncă se apropie în județul Gorj de 10.000.

„Numărul total al contractelor suspendate a crescut de la 5.444 la data de 31.03.2020 la 9.336 în 2.04.2020. De altfel, numărul de angajatori activi la nivelul județului a scăzut de la 7.151, la 31.03.2020, la 7.106 în data de 2 aprilie“, potrivit reprezentanților Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj. Este de amintit că, la începutul lunii februarie 2020, în Gorj erau 76.000 de salariați. Atât la nivelul AJOFM, cât și la nivelul ITM Gorj continuă activitățile de monitorizare și de verificare a situațiilor legate de șomajul tehnic și suspendarea contractelor individuale de muncă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS