6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus: Merkel şi premierii landurilor au convenit să prelungească restricţiile în Germania

Coronavirus: Merkel şi premierii landurilor au convenit să prelungească restricţiile în Germania

Restricţiile privind contactele sociale vor rămâne în vigoare în Germania până cel puţin la 19 aprilie, au convenit miercuri cancelarul Angela Merkel şi premierii celor 16 landuri, informează Agerpres.

Cetăţenii trebuie „să reducă orice contact cu alte persoane, cu excepţia membrilor aceleiaşi gospodării, până la un minim absolut, prin respectarea regulilor existente, inclusiv în timpul vacanţei de Paşte”, au convenit oficialii, conform unei transcrieri a unei discuţii telefonice cu Merkel, consultată de DPA.

Guvernul ar urma să le ceară cetăţenilor să renunţe la călătoriile private şi la vizitele la prieteni şi rude pe perioada vacanţei de Paşte, atât în interiorul Germaniei, cât şi în afara ţării.

Data de 19 aprilie marchează sfârşitul vacanţei de Paşte în aproape toate landurile germane.

În cadrul teleconferinţei, Merkel şi premierul bavarez Markus Soeder le-au cerut celorlalţi lideri de landuri să nu intre în discuţii publice privind data când ar putea fi relaxate actualele restricţii. Liderii ar urma să se consulte din nou la 14 aprilie, în marţea de după Paşte.

În cadrul discuţiei s-a convenit de asemenea că nu ar trebui introdusă nicio obligaţie privind purtarea de măşti pentru a contracara răspândirea noului coronavirus.

Însă purtarea măştii nu îl absolvă pe cel care decide să ia această măsură de obligaţia de a respecta actualele restricţii.

Restricţiile urmau iniţial să fie în vigoare până la 5 aprilie, deşi prelungirea lor era în mare măsură de aşteptat, iar unele landuri au acţionat deja pentru prelungirea măsurilor.

Numărul de cazuri confirmate de COVID-19 în Germania a ajuns la 67.366, iar cel al deceselor la 732, a anunţat miercuri dimineaţă Institutul Robert Koch (RKI), după ce în ultimele 24 ore au fost testaţi pozitivi încă 5.453 pacienţi, potrivit Reuters.

De marţi dimineaţă până miercuri dimineaţă în Germania au mai decedat 149 de persoane din cauza infectării cu noul coronavirus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS