Acasă Actualitate Un miliardar american a investit o parte din avere pentru fabricarea testelor...

Un miliardar american a investit o parte din avere pentru fabricarea testelor pentru COVID-19

-

Bill Ackman, un miliardar american, a spus că a investit o parte din averea sa personală pentru a ajuta la fabricarea kiturilor de testare pentru COVID-19, realizate de Covaxx. Aceasta este o filială recent formată a companiei United Biomedical Inc.

Ackman a solicitat în mod repetat închiderea completă a SUA, timp de 30 de zile, pentru a ajuta la combaterea răspândirii noului coronavirus, potrivid digi24.ro. El spune că este nevoie de efectuarea de teste în toată ţara, pentru a determina cine a contractat virusul.

 Este nevoie de efectuarea de teste în toată ţara

„Cheia pentru o redeschidere de succes a economiei, dincolo de distanţarea socială, spălatul mâinilor, utilizării măştilor şi a altor practici conexe, o reprezintă un sistem de testare la scară largă şi un program de urmărire a celor infectaţi”, susţine Ackman într-o scrisoare transmisă.

„Acest lucru va permite identificarea timpurie a inevitabilelor focare de infecţie şi va permite minimizarea extinderii prin carantină. În acest fel se va reduce impactul asupra economiei generale a Statelor Unite şi nevoia de opriri viitoare”, a spus el.

Covaxx poate creşte numărul de teste la ordinul sutelor de milioane

Peste 100.000 de teste pentru COVID-19 au fost efectuate deja de Covaxx în China. În prezent efectuează teste în districtul San Miguel din Colorado. Compania spune că poate creşte numărul de teste la ordinul sutelor de milioane, a adăugat Ackman.

Miliardarul a făcut investiţia prin Fundaţia Pershing Square, care îi gestionează averea personală şi nu a făcut publică suma.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Capacitatea intelectuală este la cote maxime, poți avea idei ingenioase, care te ajută să rezolvi o problemă stresantă de la locul...