19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateExtinderea iluminatului stradal în Craiova ne costă 6,3 milioane lei

Extinderea iluminatului stradal în Craiova ne costă 6,3 milioane lei

Consiliul Local (CL) Craiova are pe ordinea de zi a şedinţei de joi un proiect de hotărâre privind modificarea delegării prin concesiune a serviciului de iluminat public. Potrivit modificărilor aduse, valoarea lucrărilor suplimentare de investiţii pentru extinderea şi modernizarea reţelei va fi de 3,7 milioane lei fără TVA, la care se adaugă TVA în sumă de circa 700.000 lei.

Plata lucrărilor de modernizare se va face în rate egale de circa 66.500 lei fără TVA, iar banii vor fi plătiţi începând cu luna august 2020. Termenul de execuţie al lucrărilor este de 15 luni.

Tot prin hotărârea respectivă, se efectuează şi alte lucrări de întreţinere, în valoare de 1,55 milioane lei, fără TVA. În acestea se regăsesc lucrări la noi obiective, cum sunt: Parcul „Nicolae Romanescu“, Parcul „Hanul Doctorului“, pasajele subteran şi suprateran. „De la întocmirea caietului de sarcini pentru atribuirea contractului mai sus menţionat până în prezent, s-a produs o importantă extindere a cartierelor limitrofe, fapt care a determinat apariţia a numeroase solicitări din partea locuitorilor zonelor respective pentru extinderea sistemului de iluminat public. Petenţii s-au adresat în scris sau au fost în audienţă la conducerea primăriei. Unele asociaţii de proprietari au făcut solicitări scrise pentru suplimentarea punctelor luminoase întrucât, în incintele dintre blocuri, s-au produs reamplasări de spaţii cu destinaţie specială (parcări, spaţii de joacă pentru copii, platforme de
depozitare a gunoiului menajer etc.), iar retrocedarea unor terenuri foştilor proprietari a determinat apariţia de noi căi de acces în cartierele de blocuri. De asemenea, au fost solicitări din partea poliţiei pentru asigurarea unei iluminări sporite a trecerilor de pietoni pentru creşterea gradului de siguranţă a participanţilor la trafic, în special a pietonilor“, se scrie în referatul proiectului de hotărâre.

De asemenea, se precizează că sunt necesare lucrări de modernizare a iluminatului public în zona centrală a oraşului, pentru încadrarea în arhitectura existentă a centrului istoric. În consecinţă, se solicită suplimentarea bugetului municipiului cu suma de 6,3 milioane lei, inclusiv TVA. Printre obiectivele vizate se numără şi iluminarea perimetralăa noului stadion de atletism.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS