10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBolnavi de coronavirus din Italia și Franța, îngrijiţi în Germania

Bolnavi de coronavirus din Italia și Franța, îngrijiţi în Germania

În spitale din Germania vor fi internate şase persoane infectate cu noul coronavirus în Italia. Anunţul a fost  făcut luni de ministrul-preşedinte al landului Saxonia, Michael Kretschmer (CDU).  

Germania a luat deja în îngrijire medicală bolnavi din Franţa, relatează AFP, potrivit digi24.ro. „Cred că este un semn foarte important că noi îi sprijinim. De asemenea, îi ajutăm pe ceilalţi atunci când putem face asta”, a declarat Michael Kretschmer într-o conferință de presă.

Cele şase persoane, transportate cu avionul spre spitale din Dresda şi Leipzig 

Michael Kretschmer a precizat că a răspuns la o solicitare a guvernului italian. Cei şase pacienţi, a căror stare nu a fost precizată, vor fi transportaţi cu avionul spre spitale din Dresda şi Leipzig. Acestea sunt cele mai mari oraşe ale acestui land situat în fosta RDG. „Am discutat cu mai mulţi medici şi ne-au spus că au capacitatea de a acorda îngrijire acestor pacienţi”, în timp ce numărul morţilor din Italia a depăşit pragul de 6.000. Michael Kretschmer nu a precizat când vor ajunge aceşti bolnavi în Germania.

Alte trei landuri germane au luat în îngrijire bolnavi infectaţi din Franţa

Alte trei landuri germane, din vecinătatea frontierei franceze, au anunţat, zilele trecute, că au luat în îngrijire medicală bolnavi infectaţi din Franţa. Este vorba, în special, de pacienţi din regiunea Grand Est, puternic afectată de pandemie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS