5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCuba a trimis o brigadă de medici şi asistente în Italia pentru a ajuta în lupta împotriva Covid-19

Cuba a trimis o brigadă de medici şi asistente în Italia pentru a ajuta în lupta împotriva Covid-19

Cuba a anunţat sâmbătă că a trimis o brigadă de medici şi asistente în Italia pentru a ajuta în lupta împotriva coronavirusului, la cererea regiunii Lombardia, potrivit Reuters.

Brigada trimisă în Lombardia este formată din 52 de persoane, atât medici, cât şi asistente, aceasta fiind prima dată când Cuba trimite un contingent de urgenţă în Italia.

Aceasta este a şasea brigadă medicală pe care Cuba a trimis-o în ultimele zile pentru a combate răspândirea noii boli în străinătate. A trimis contingente către aliaţii săi socialişti, Venezuela şi Nicaragua, precum şi în Jamaica, Surinam şi Grenada.

„Tuturor ne este frică, dar avem o datorie revoluţionară de îndeplinit, aşa că alungăm frica şi o punem la o parte”, a declarat pentru Reuters, Leonardo Fernandez, un medic specialist de terapie intensivă, de 68 de ani, sâmbătă, cu puţin timp înainte de plecarea către Italia.

„Cel care spune că nu se teme este un supererou, dar noi nu suntem supereroi, suntem medici revoluţionari”, a adăugat el.

Italia este ţara care a fost cel mai grav afectată de virusul extrem de contagios care a avut originea în China, regiunea nordică, Lombardia, fiind cea mai puternic afecattă.
Numărul morţilor a crescut sâmbătă cu 546 la 3.095, potrivit şefului autorităţii locale de asistenţă socială, Giulio Gallera, care a solicitat aducerea medicilor cubanezi.

Cuba a anunţat vineri închiderea frontierelor pentru nerezidenţi, timp de o lună, din cauza pandemiei de coronavirus, după ce în ultimele zile a încercat să păstreze la maxim activitatea sa turistică, motorul economic al insulei comuniste

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS