20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKlaus Iohannis: 75% din persoanele infectate cu coronavirus au simptome foarte ușoare sau deloc

Klaus Iohannis: 75% din persoanele infectate cu coronavirus au simptome foarte ușoare sau deloc

Trei sferturi dintre cei 184 de români infectați cu noul coronavirus fie nu au simptome deloc, fie au simptome foarte ușoare, iar 19 persoane s-au vindecat, a declarat marți președintele Klaus Iohannis, la începutul videoconferinței cu premierul Orban și cu miniștrii implicați în gestionarea epidemiei COVID 19, potrivit hotnews.

„19 persoane au fost declarate vindecate și vor fi trimise acasă azi. Doar trei cazuri sunt internate la urgență dar fără să fie conectate la suport ventilator”, a precizat Iohannis, adăugând că în România nu există până acum niciun deces confirmat din cauza pandemiei.

În ceea ce privește închiderea granițelor Uniunii Europene, Klaus Iohannis a precizat că a avut o discuție cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și a transmis că România este „în principiu de acord cu aceste măsuri la granița externă” și are capacitatea de a le pune în practică.

„Dorim să limităm clar turismul și dorim să limităm clar turismul medical”, a arătat șeful statului, care a notat că în ultima perioadă s-a constatat o creștere a numărului de persoane care vor să ajungă în UE „pentru că sistemele medicale de la noi sunt relativ bune”.

Discuția cu șefa CE a vizat și măsurile „necorelarea” măsurilor adoptate de statele membre ale UE în ceea ce privește transporturile de mărfuri, care pot avea „de suferit”. „Economia europeană nu poate funcționa fără transporturi”, a subliniat președintele Iohannis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS