10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia extinde carantina în întreaga țară

Italia extinde carantina în întreaga țară


Italia a anunțat că întreaga țară va fi plasată în carantină, în urma celui mai dramatic pas făcut de Guvern în speranța că va ține astfel sub control cel de-al doilea mare focar de coronavirus situat în afara Chinei, potrivit hotnews.

Primul ministru, Giuseppe Conte, a impus, marți, restricții asupra deplasării în întreaga peninsulă cu o populație de peste 60 de milioane de oameni. Italienii au fost instruiți să-și părăsească casele doar din motive urgente de sănătate sau care țin de muncă.

Numărul total de cazuri a crescut la 9.171, cu 463 de morți și 724 de recuperări

Luni, numărul total de cazuri a crescut la 9.171, cu 463 de morți și 724 de recuperări, în creștere de la puțin peste 7.000 de cazuri duminică, infecțiile continuând să crească rapid.
Școlile și universitățile vor fi închise în întreaga peninsulă și adunările publice vor fi interzise până în 3 aprilie. Măsurile de urgență sunt impuse după ce numărul de cazuri a sărit substanțial în ultimele două zile, depășind Coreea de Sud, fostul al doilea cel mai mare focar din afara Chinei.

Italienii vor putea călători la serviciu

În conformitate cu noile reguli, italienii vor putea călători la serviciu, să facă cumpărături alimentare pentru mâncare sau să urmeze un tratament medical. Cei care încalcă regulile riscă amenzi sau 3 luni de închisoare. Campionatul de fotbal din Italia Serie A va fi suspendat, împreună cu toate celelalte evenimente sportive.
„Nu va mai exista o„ zonă roșie ”- întreaga Italia va fi o zonă protejată. Trebuie să evităm să ne deplasăm dacă nu există o urgență”, a declarat dl Conte, în cadrul unei conferințe de presă, luni seara. El a spus că italienii care călătoresc peste hotare nu se vor confrunta cu restricții. „Obiceiurile noastre trebuie să se schimbe acum: toți trebuie să renunțăm la ceva în numele Italiei.”

Domnul Conte a mai spus că presiunea ridicată pe care focarul a pus-o pe sistemul de sănătate a grăbit nevoia de a lua măsuri extraordinare în întreaga țară. „Cifrele ne spun că avem o creștere foarte mare a persoanelor aflate la terapie intensivă și, din păcate, a celor morți. Trebuie să facem imediat ceva și vom reuși numai dacă lucrăm împreună și ne adaptăm acestor standarde mai stricte.”

După anunțul italian, Biroul de Externe al Marii Britanii a declarat:

„Am modificat recomandările noastre de călătorie și rugăm toți cetățenii care nu au ceva esențial de rezolvat să nu vină în Italia. Toți cei care intră pe teritoriul nostru vor fi carantinați timp de 14 zile“.

Măsurile pentru întreaga Italia au fost impuse după ce, duminică dimineață, guvernul domnului Conte a anunțat că regiunile din nord, vor fi plasate în condiții de carantină. Extinderea măsurilor de carantină, care vor intra în vigoare marți, nu va afecta circulația trenurilor și a avioanelor, ceea ce ilustrează intenția de a nu bloca total economia dezvoltată a Italiei.

Luni, șase deținuți au fost uciși într-o revoltă la o închisoare italiană, iar într-o altă închisoare, paznicii au fost luați ostatici, după ce Guvernul a limitat vizitele familiilor deținuților.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS