9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate21 de persoane de pe nava Grand Princess, testate pozitiv pentru coronavirus

21 de persoane de pe nava Grand Princess, testate pozitiv pentru coronavirus

Pasagerilor de pe nava de croazieră Grand Princess, care a fost pusă în carantină în largul coastei SUA, li s-a spus doar că 21 de persoane au fost testate pozitiv pentru coronavirus, după ce vicepreședintele Mike Pence a anunțat la TV.

Mike Pence a declarat că toți cei 3.500 de pasageri și echipajul navei, care include peste 140 de britanici, vor fi acum testate pentru COVID-19, boala cauzată de coronavirus.

El a spus că 19 membri ai echipajului de pe nava, care a fost ținută în afara San Francisco, s-au numărat printre cei care s-au dovedit pozitivi.

Președintele SUA, Donald Trump, a spus că ar prefera ca pasagerii să rămână la bord, potrivit www.minsterfm.com.

Înainte ca rezultatele testelor să fie lansate, el a spus că permisiunea pasagerilor să se întoarcă pe pământul american ar trebui să fie luată după efectuarea testelor. Pasagerii s-ar putea îmbolnăvi mai târziu şi astfel ar putea creşte numărul de cazuri de coronavirus din țară.

„Nu trebuie să am numerele duble din cauza unei nave care nu a fost vina noastră”, a spus el.

El a semnat un proiect de lege pentru a oferi 8,3 miliarde de dolari (6,4 miliarde de lire sterline) pentru a consolida capacitatea de a testa coronavirus și a finanța alte măsuri în SUA.

Pasagerii sunt nemulţumiţi

Cel puțin un pasager și-a exprimat furia că căpitanul a transmis informațiile la 20 de minute după anunțul domnului Pence.

„De ce nu știam înainte ca vicepreședintele să o anunțe la TV?” Kari Kolstoe, un profesor pensionat din Grand Forks, Dakota de Nord, a spus.

Bărbatul de 60 de ani, care are o formă rară de cancer, a mers în croazieră înaintea unui tratament mai planificat. Acum este îngrijorat că va rata programarea.

Nu este prima navă de croazieră afectată de coronavirus.

Experții au criticat manipularea birocraților japonezi cu Prințesa Diamantului, unde în cele din urmă aproximativ 700 de persoane au fost infectate și șase au murit după ce a fost carantinată în largul coastei Japoniei.

S-a afirmat că numărul mare de infecții a avut loc deoarece situația a fost gestionată greșit.

Pasagerilor de pe navă li s-a spus să rămână în cabine, iar un elicopter militar a fost văzut că coboară kiturile de testare pe navă printr-o funie de 950 de metri.

Probele de la testele de coronavirus la bordul navei au fost analizate la un laborator din zona golfului San Francisco.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS