22.2 C
Craiova
sâmbătă, 11 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate O româncă, implicată în finanțarea unui startup IT britanic cu 6,5 milioane de dolari

O româncă, implicată în finanțarea unui startup IT britanic cu 6,5 milioane de dolari

Fondul de investiții Accel, unde românca Luciana Lixandru este partener, a condus o rundă de finanțare de 6,5 milioane de dolari, acordată unui startup IT britanic care mută pe internet conferințele offline și alte evenimente mari, cu până la 100.000 de participanți, scrie startupcafe.ro.

Românca este direct implicată, din partea Accel, în runda de investiții acordată celor de la Hopin de către fondul american, alături de alte firme de venture capital, precum Northzone, Seedcamp, Slack Fund și business angels.

Ce face startup-ul

Startup-ul, fondat în iunie 2019 de antreprenorul Johnny Boufarhat, susține că, prin platforma sa, poate muta din offline în online sesiuni de yoga sau ședințe de firmă, dar și evenimente de mari dimesiuni, de până la 100.000 de persoane.

Cu investiția obținută, Boufarhat vrea să crească limita de participanți de la 100.000 la 1 milion. În prezent, startup-ul britanic are 15 angajați, dar face angajări pentru a dezvolta mai departe platforma de evenimente și a se extinde global.

„Gândiți-vă la asta: Hopin ar fi putut să găzuiască online Mobile World Congress, astfel încât să nu mai fie anulat”, a declarat Luciana Lixandru, partener Accel, care s-a implicat direct în runda de investiții. Mobile World Congress 2020, care ar fi trebuit să aibă loc la Barcelona, pe 24-27 februarie, a fost anulat din cauza îngrijorărilor legate de răspândirea coronavirusului din China.

Cine este românca parteneră în afacere

„Capacitatea lui Hopin de a aduce oamenii împreună se reflectă în tracțiunea timpurie a produsului și în nivelul impresionant de răspândire pe care îl are. Deși este încă la început, produsul a ajuns să fie cunoscut foarte rapid și s-a răspândit ca incendiile de vegetație, iar lista de așteptare este de peste 10.000” de potențiali clienți, a mai spus românca, pe blogul Accel.

Luciana Lixandru este originară din Buzău, unde a absolvit Colegiul Național „BP Hasdeu”, potrivit publicației locale sansanews.ro. Părinții ei, Mihaela şi Nicolae Lixandru, au făcut afaceri în plan local, în domeniul cofetăriilor.

În 2003, Luciana a plecat în SUA pentru a face facultatea. Ea a studiat Matematica și Economia la Universitatea Georgetown din Washington (2003-2007), iar apoi a lucrat, ca analist, la Morgan Stanley, una dintre cele mai mari bănci de investiții din lume.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

OMS: Record de cazuri noi de Covid-19 înregistrate într-o...

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat...

ȘTIRI GdS

O femeie din Craiova, la un pas de moarte

Un bărbat de 76 de ani a murit după ce a fost lovit cu mașina de un tanar de 19 ani, din...

Bundesliga va debuta la jumătatea lunii septembrie

Noua ediţie a Bundesligii va debuta pe 18 septembrie 2020 şi se va încheia pe 22 mai 2021, potrivit calendarului publicat vineri...

MotoGP: A fost anulat Marele Premiu al Americilor

Marele Premiu al Americilor la MotoGP a fost anulat oficial. Anunțul a fost făcut vineri de către Federaţia Internaţională de Motociclism.

Orban: Cluburile ar putea fi închise după ora 22.00.

Cluburile ar putea fi închise după ora 22.00 dacă nu se respectă regulile de protecție sanitară, a declarat sâmbătă, premierul Ludovic Orban,...

Încă o noapte de violențe la Belgrad. Protestatari răzleți...

Protestatarii au aruncat cu pietre în forțele de ordine care protejau intrarea în Parlamentul de la Belgrad în a patra seară de...

OMS: Record de cazuri noi de Covid-19 înregistrate într-o...

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat vineri o creştere cu 228.102 a cazurilor de Covid-19 în ultimele 24 de ore, ceea...