10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCAS cere construirea unui Spital Județean nou

CAS cere construirea unui Spital Județean nou

Autoritățile din Sănătatea gorjeană au ajuns la concluzia că Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu corespunde normelor din secolul trecut.

Este vorba de imposibilitatea de a avea clădiri cu anumite circuite pentru medici și pacienți, potrivit normelor din momentul de față. Astfel, construcția unui nou spital în municipiul Târgu Jiu este necesară pentru respectarea reglementărilor medicale actuale și eliminarea infecțiilor nosocomiale.

Daniel Șurlea, directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj, a declarat că investiția poate fi făcută de guvern sau de autoritățile locale. Acesta susține că clădirile în care funcționează în prezent Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu nu mai corespund.

„Eu sunt de acord că atât la nivel regional este nevoie de construirea de spitale de la zero, cu toate dotările, cu toate circuitele care sunt prevăzute de lege, cât și la nivel local, pentru că știm foarte bine că anul trecut a fost un control de la Ministerul Sănătății și au semnalat probleme privind circuitele care nu se respect. Din păcate, în locațiile în care sunt acum spitalele și în special cel de pe Tudor, este foarte greu să respecți aceste circuite pentru că așa este structura clădirii, și atunci ar fi indicată construcția de la zero a unui spital, așa cum este prevăzut de reglementările în vigoare privind respectarea circuitelor“, a spus Daniel Șurlea, directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj

Cadrele medicale vor un spital nou

Mai mult decât atât, o serie de infecții nosocomiale nu pot să dispară decât prin construcția unei noi unități. Construcția unui nou spital a fost solicitată și de o parte dintre medici. „Sunt și infecții nosocomiale în multe unități sanitare atât la nivel național, cât și la nivelul județului Gorj, și se spune că acele infecții nu pot să dispară decât prin dărâmarea cu totul a zidurilor. Cred că este foarte necesară construcția de noi spitale. Medicii au dreptate pentru că, dacă nu au circuitele funcționale, așa cum sunt prevăzute de lege, și nu se pot elimina infecțiile nosocomiale, care mai persistă în anumite secții, atunci soluția este de a construi ceva nou, de la zero“, a declarat Daniel Șurlea, directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Este de amintit că anul trecut Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj a deschis o anchetă penală cu privire la neraportarea infecțiilor nosocomiale la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS