11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANM: Temperaturi peste medie în următoarele două săptămâni

ANM: Temperaturi peste medie în următoarele două săptămâni

Temperaturile se vor menţine peste mediile normale ale perioadei în următoarele două săptămâni, iar regimul pluviometric rămâne deficitar în Moldova, Dobrogea, Muntenia şi Oltenia, conform estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

În Oltenia, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit în a doua jumătatea a lunii februarie. Vor fi totuşi variaţii de regim termic, astfel că în zilele cele mai calde (perioada 17-18 şi cu probabilitate mare între 23 şi 26 februarie) valorile maxime vor fi de 12-15 grade, iar cele minime de 2-5 grade, în medie. În
restul intervalului sunt estimate, mediat regional, temperaturi diurne de 8-12 grade şi nocturne de -1…2 grade.

Când va ploua

Exceptând perioada 19-20 februarie, când va ploua pe spaţii mai extinse, local moderat cantitativ, în restul timpului regimul pluviometric se va menţine în general deficitar.

La munte, intervalul va debuta cu valori termice mult mai ridicate decât cele climatologic specifice în a doua decadă a lunii februarie, cu maxime, în medie, de 4-9 grade şi minime de -4…0 grade. Începând cu data de 19 februarie, răcirea vremii va determina un regim de temperaturi apropiat de cel normal, cu valori negative chiar şi pe timpul zilei. Ulterior, după data de 23 februarie temperaturile vor creşte din nou şi vor depăşi mediile multianuale ale perioadei.

În perioada 19-20 februarie, precipitaţiile, la început mixte, apoi predominant ninsori, se vor semnala pe arii mai extinse şi local vor fi moderate cantitativ. Şi în restul intervalului, vor fi zile în care probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ ridicată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS