15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopilul de 4 ani aflat în comă după o anestezie la cabinetul stomatologic a murit

Copilul de 4 ani aflat în comă după o anestezie la cabinetul stomatologic a murit


Copilul de 4 ani care intrase în comă după ce i s-a făcut anestezie totală la o clinică stomatologică din Pitești a murit, a anunțat medicul Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu din București. Ministerul Sănătății anunțase ieri că micuțului i-a fost făcută anestezie totală, deși clinica stomatologică nu are autorizație pentru a face anestezii totale.

Copilul de 4 ani era în moarte cerebrală și respira doar cu ajutorul aparatelor, declarase miercuri la prânz purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu, medicul Raluca Alexandru, pentru HotNews.ro.
Direcția de Sănătate Publică a decis interzicerea anesteziilor generale (analgosedare) în toate cele cinci cabinete medicale din clinica stomatologică de la Piteşti și a amendat clinica cu 20.000 de lei.
O anchetă în acest caz a Ministerului Sănătății și a Direcției de Sănătate Publică Argeș este în derulare. Ancheta inspectorilor sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Argeș a fost demarată la solicitarea Ministerului Sănătății.

Inspectorii sanitari argeșeni verifică condițiile în care s-a acordat asistența medicală copilului, respectarea protocoalelor medicale și a legislației în vigoare privind acordarea anesteziei, autorizația sanitară de funcționare a clinicii, condițiile igienico–sanitare din unitate.
Atât poliţia, cât şi Colegiul Medicilor Stomatologi au deschis o anchetă în acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS