19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTuriștii din întreaga țară sunt așteptați la Rânca

Turiștii din întreaga țară sunt așteptați la Rânca

Mii de turiști sunt așteptați, la finalul acestei săptămâni, să urce la Rânca.

Drumarii au intervenit la foc automat în aceste zile pe șoseaua care traversează stațiunea Rânca, DN 67 C. Aceștia au acționat cu mai multe utilaje pentru deszăpezire, întrucât în zonă și-au făcut apariția din nou ninsorile. La Rânca s-a așternut un stat consistent de zăpadă. Drumarii au anunțat că între orașul Novaci și stațiunea Rânca se circulă fără probleme, însă șoferii sunt sfătuiți să aibă mașinile echipate corespunzător, în cazul în care vor să urce în aceste zile la munte. Zona montană a județului Gorj s-a aflat până joi sub cod galben de vânt puternic și ninsori.

Salvamontiștii sunt pregătiți pentru turiști

Temperaturile au mai scăzut în zona montană, lucru care a favorizat menținerea stratului de zăpadă și pe celelalte pârtii. Pârtia principală a fost ajutată în ultimele săptămâni cu tunuri de zăpadă și s-a putut schia în condiții normale. Acum sunt șanse ca și alte pârtii din cele şase existente să poată oferi condiții pentru practicarea sporturilor de iarnă. Iubitorii schiului ar putea participa și la primele competiții ale sezonului.

Organizatorii concursurilor care au loc în fiecare iarnă la Rânca iau în calcul că ar putea rămâne fără zăpadă. De regulă, luna martie era dedicată competițiilor sportive pe pârtie, în zona montană Rânca. Nu se știe câtă zăpadă va fi în Rânca în prima lună a primăverii. Până acum, sezonul de iarnă nu a fost bogat în precipitații și zăpada nu a fost în cantități foarte mari, așa cum s-a întâmplat anul trecut, de exemplu. Mai puțină zăpadă ar putea însemna mai multe evenimente neplăcute pe pârtii.

Sfaturi pentru turiști

Sabin Cornoiu, șeful Serviciului Public al Salvamont Gorj, a declarat că turiștii nu trebuie să se aventureze în afara stațiunii. Unii dintre aceștia ar putea fi tentați să plece la plimbare cu ATV-urile. Zona din afara stațiunii nu este sigură și sunt destule porțiuni cu gheață. Un turist chiar a căzut acum câteva săptămâni într-o râpă. „Atmosfera este un pic schimbată. Este mai multă zăpadă. Este deschisă pârtia principală și o pârtie de sanie. Drumul este deschis și se poate circula fără probleme. Poate fi o tentație pentru cei care vor să urce cu ATV-urile în zona de creastă. Sunt multe porțiuni cu gheață în zona de creastă și mulți au avut probleme și ne-au solicitat ajutorul. În toată țara au fost multe accidente la schi. Nu am mai întâlnit un număr așa de mare de evenimente pe pârtie la nivel național. Sperăm să mai ningă și să mai scadă numărul accidentelor“, a declarat Sabin Cornoiu, directorul Samvamont Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS