24 C
Craiova
marți, 5 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăActualitateŞoferii opriţi în trafic vor fi înregistraţi

Şoferii opriţi în trafic vor fi înregistraţi

În posesia polițiștilor de la Rutieră vor ajunge în curând 9.000 de camere video. Peste aproximativ o lună, şoferii opriți în trafic vor fi avertizați că discuția cu agentul de la Rutieră este înregistrată. La nevoie, imaginile pot fi folosite în instanță.

Orice interacțiune pe care o vor avea șoferii cu polițiștii va fi înregistrată, potrivit digi24.ro. Sistemul body-cam va fi prezent pe fiecare polițist. Imaginile care vor fi stocate pe acest dispozitiv vor putea fi folosite ca probe.
Modelul este preluat de la poliţiştii americani. Oamenii legii din Seattle, de exemplu, au intervenit acum câteva zile în cazul unui suspect extrem de periculos. Misiunea, inclusiv momentul în care au deschis focul asupra mașinii bărbatului pe care îl urmăreau, a fost filmată de camerele miniaturale pe care poliţiştii le poartă prinse de uniformă.

Ministerul de Interne a investit 5,8 milioane de lei în 9.000 de minicamere

Polițiștii români de la Rutieră vor primi și ei astfel de camere. Experimentul cu primele 300 de dispozitive a avut succes. Ministerul de Interne a investit 5,8 milioane de lei în 9.000 de minicamere.
Oamenii legii vor putea pune camerele în funcțiune în momentul în care opresc un șofer în trafic sau ulterior, dacă situația devine periculoasă.

În primă fază, vor primi dispozitive de înregistrare video toți polițiștii în uniformă

Oficialii MAI spun că, în primă fază, vor primi dispozitive de înregistrare video toți polițiștii în uniformă. Apoi vor beneficia de o astfel de dotare și cei din structurile speciale. Camerele video ar urma să fie folosite în schimburi de aproape 40.000 de polițiști.
Cosmin Andreica, reprezentant al poliţiştilor, a precizat: „Aceste imagini sunt probe și reprezintă probe atât în ceea ce privește constatarea contravențiilor, cât și în cauzele penale“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS