19.9 C
Craiova
sâmbătă, 26 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Misiuni pentru protejarea cetățenilor

Misiuni pentru protejarea cetățenilor

În ultima săptămână, peste 21.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră au acționat zilnic pentru protejarea cetățenilor.

Poliția Română a executat peste 1.300 de acțiuni planificate, în urma cărora au fost constatate 55.770 fapte contravenționale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de aproape 20.000.000 de lei.

În timpul misiunilor, polițiștii au prins în flagrant 877 de autori de infracțiuni și au depistat peste 100 de persoane date în urmărire la nivel național sau internațional.

De asemenea, în urma activităților de investigații desfășurate de polițiști în dosarele penale cu autor necunoscut aflate în evidență, au fost identificați 338 de autori de infracțiuni.

Pentru creșterea gradului de siguranță pe arterele rutiere, polițiștii au fost prezenți în zonele aglomerate și cu risc de accidente. În interval de o săptămână, au fost reținute 4.168 de permise de conducere și 1.126  certificate de înmatriculare.

10.000 de intervenții ale pompierilor

Efectivele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au desfășurat aproximativ 10.000 de intervenții pentru acordarea de sprijin în cazul unor urgențe medicale sau al altor situații de risc pentru cetățeni. Totodată, Inspectoratul General de Aviație a executat aproape 40 de misiuni aeriene, dintre care 36 au fost aero-medicale de tip SMURD.

Efectivele de jandarmi au constatat 125 de infracțiuni și au aplicat peste 2.400 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 650.000 lei.

De asemenea, structurile Jandarmeriei a asigurat măsurile de ordine și siguranță publică la 1.423 de evenimente publice.

Pentru supravegherea, monitorizarea și controlul frontierei de stat, în medie zilnică, în punctele de trecere a frontierei au lucrat peste 1.300 de polițiști de frontieră, iar alți aproximativ 2.900, cu 990 de mijloace de mobilitate, au acționat în cele 81 de sectoare de frontieră.

Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date a soluționat peste 46.300 cereri de eliberare a documentelor de identitate.

La nivelul Direcției Regim Permise și Înmatriculări a Vehiculelor au fost emise aproximativ 27.600 de permise de conducere și 28.348 de certificate de înmatriculare.

Direcția Generală de Pașapoarte a emis peste 27.000 de pașapoarte, dintre care 25.852 pașapoarte simple electronice, peste 1.800 pașapoarte simple temporare și 1.606 documente pentru cetățenii străini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

FC Argeș – „U“ Craiova 1-2 / Bergodi: „Nu...

Antrenorul formației Universitatea Craiova, Cristiano Bergodi, a...

ȘTIRI GdS

OMS: Covid-19 ar putea omorî 2 milioane de oameni...

Bilanțul total al deceselor s-ar putea dubla, ajungând la 2 milioane, înainte ca un vaccin să fie folosit la scară largă cu...

Regele Harald al Norvegiei, spitalizat din cauza unor probleme...

Regele Harald V al Norvegiei, în vârstă de 83 de ani, a fost internat astăzi de dimineața devreme din cauza „dificultăților respiratorii”,...

Aeroportul Cluj, primul din România care a obținut „Airport...

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu“ din Cluj-Napoca este primul din România şi printre primele din Europa care a obţinut „Airport Council International Health...

În Spania, peste 12.000 de cazuri de coronavirus în...

Datele Ministerului Sănătății arată că bilanțul total al cazurilor de coronavirus din Spania a crescut vineri cu 12.272 de cazuri noi la...

48 de milioane de copii sub cinci ani riscă...

Organizația Națiunilor Unite spune că, fără mai multe eforturi de combatere a deceselor care ar putea fi prevenite ale copiilor, 48 de...

Reguli stricte în secțiile de votare

În pandemie, prezenţa de duminică la urne va fi după reguli stricte, pe care toată lumea va fi obligată să le respecte.