8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Vela reclamă cheltuielile fabuloase din MAI

Ministrul Vela reclamă cheltuielile fabuloase din MAI

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat astăzi că a descoperit că pentru Jandarmerie au fost cumpărate mașini de 200.00 euro, pentru protecția demnitarilor PSD, și sute de televizoare de 1.000 de euro bucata.

Ministrul spune că a cerut Camerei Deputaților să returneze un BMW seria 7 cumpărat de minister în perioada în care era condus de Carmen Dan.
Ministrul de Interne consideră cheltuielile fără justificare. Sute de televizoare de 1000 de euro bucata au fost găsite în sediul Jandarmeriei.

Vela a vorbit despre achiziționarea unui BMW seria 7, cumpărat din banii poliţiştilor, care a fost făcut cadou la Camera Deputaţilor, dar şi despre patru maşini Touareg noi, în contextul în care a fost întrebat despre mesajul reprezentanţilor unui sindicat al poliţiştilor, care i-au transmis să cumpere “sicrie în loc de maşini”, după un accident cu maşina de serviciu petrecut în Satu Mare în care au fost implicaţi doi poliţişti.

“Sunt în pregătire, pentru a fi colantate şi amenajate mijloacele sonore de avertizare, mai multe autoturisme Duster pentru a fi repartizate în ţară”, a declarat Marcel Vela.
El a spus că ar fi preferat ca reprezentanţii sindicatelor “să ia măsuri şi când doamna Carmen Dan a cumpărat un BMW seria 7”.

Mașini Touareg pentru demnitari PSD

Ministrul a mai spus că fosta conducere a MAI a achiziţionat patru maşini Touareg noi “la Jandarmerie, care să asigure protecţia unor demnitari PSD”.

“De 200.000 de euro puteau fi cumpărate cel puţin 500 de pistoale ca să salvăm membrii de sindicat din stradă care au Carpaţi acum. Totodată, am găsit sute de televizoare cumpărate la Jandarmerie cu 1.000 de euro bucata (…) şi alte achiziţii făcute în acest minister, achiziţii, vă rog să mă credeţi, eu, ca ministru, (…) şi colegii din conducerea ministerului le-am considerat sau le considerăm inoportune”, a mai spus Vela.

Ministrul a vorbit şi despre o serie de măsuri avute în vedere de la instalarea în funcţie.

“Am mai luat o măsură, salariile de merit să meargă din birouri în operativ şi de la şefi la angajaţi, economiile din salarii mari şi nejustificate vor merge către investiţii şi către poliţiştii din zona operativă. Sunt multe măsuri, la eficientizare o să le vedeţi, le vom aplica împreună cu cetăţenii României, cu jurnaliştii, cu sindicatele, cu conducătorii, pentru că e foarte comod să stai, ca ministru, pe un fotoliu, să-ţi spună lumea “domnul ministru” şi să nu faci nimic sau să faci achiziţii ca să te pui bine cu preşedintele Camerei Deputaţilor”, a mai declarat Vela.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS