10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCe stațiuni au ales românii pentru Crăciun și Revelion

Ce stațiuni au ales românii pentru Crăciun și Revelion

Aglomerație la munte de Crăciun. Pe Valea Prahovei, în Sinaia, Buşteni şi Azuga, hotelurile și pensiunile sunt pline, în vacanța de Crăciun, iar în Breaza şi Câmpina cu greu mai găsești un loc de cazare. Gradul de ocupare a stațiunilor de pe Valea Prahovei depășește 90%, anunță Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova, scrie Mediafax.

Potrivit APDT Prahova, Crăciunul este un prilej bun pentru turişti să vină pe Valea Prahovei, la centre SPA, piscine sau cluburi. Oamenii aleg această zonă montană pentru a se bucura de obiceiuri și de atmosferă de sărbătoare.

Turiştii au plătit în medie între 2.400 lei şi 3.500 lei pe cameră pentru trei nopţi de cazare la un hotel de 4 stele cu mic dejun şi cină festivă de Crăciun, au fost întâmpinați la sosire cu diverse produse specifice perioadei, au împodobit bradul și au parte de colinde, cadouri, plus alte facilități.

Pentru un sejur de patru nopţi la un hotel de trei stele, turiştii au achitat în jur de 1850 de lei pe cameră și au beneficiat de mic dejun inclus şi cină festivă în seara de Crăciun, precum și de brunch în 26 decembrie.

100% gradul de ocupare pentru Revelion

Pentru Revelion, se anunţă grad de ocupare de 100% peste tot în Prahova, inclusiv în Breaza şi Câmpina, care astfel au ajuns la nivelul staţiunilor consacrate. Este al doilea an consecutiv în care totul este ocupat suăt la sută, chiar dacă prețurile nu sunt tocmai mici.

„Tarifele pe care turiştii le vor achita pentru Revelionul petrecut în Prahova sunt cuprinse între 3.400 lei şi 6.000 lei pe cameră pentru patru nopţi de cazare la un hotel de patru stele, cu mic dejun, cină festivă cu muzică live de Revelion, brunch și Dinner Party pe 1 ianuarie”, a mai precizat asociația prahoveană.
La un hotel de trei stele sejurul va costa în jur de 2.900 lei pe cameră pentru cinci nopţi de cazare, cu mic dejun inclus, cina pe 30 decembrie, cină festivă cu muzică live de Revelion şi brunch pe 1 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS