21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum va fi vremea până miercuri

Cum va fi vremea până miercuri

Meteorologii au anunţat că vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei. Astăzi, în zonele joase de relief din Oltenia, Muntenia, Moldova şi estul Transilvaniei, ceaţa si norii josi, asociati izolat cu burniţă.

La orele amiezii valorile de temperatură vor avea o creştere nesemnificativă faţă de cele de dimineaţa.
În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în vest şi nord-vest unde pe arii restrânse va ploua slab, ceaţa se va forma izolat în orele dimineţii, iar vremea va fi mult mai caldă decât normal, în special la deal şi la munte.
Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 12 grade, cu valori mai scăzute, posibil chiar uşor negative, în zonele cu ceaţă persistentă, dar şi uşor mai ridicate în Dealurile Banatului. Vântul va avea intensificări izolate, în special în zona montană înaltă.

Marţi

Marți vremea va fi în general închisă, cu nori mai persistenţi în regiunile vestice și nord-vestice unde local va ploua dar și în zonele joase din sudul și din estul țării, unde se va semnala ceață si pe arii restrânse ploi slabe sau burniță.
La munte se vor semnala precipitații mixte. Izolat vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai mare în nord și în centru. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile termice vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obișnuit în a doua decadă a lunii decembrie în majoritatea zonelor, cu maxime intre 2 si 10 grade, izolat mai ridicate în Dobrogea și în nordul Munteniei. Fac excepție zonele joase din Oltenia, Muntenia și Moldova, unde ceața va persistenta si temperaturile maxime pot fi mai scăzute de 2 grade.

Miercuri

Miercuri vremea va fi în general închisă în cea mai mare parte a țării. Local in regiunile sudice și de sud-est si izolat in centru si est vor fi ploi slabe sau burniță, iar în zona Carpaților Meridionali și în Munții Banatului, în special seara, se vor semnala precipitații mixte.
Sunt condiţii de depuneri de polei. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 11 grade, cu cele mai mari pe litoral. Pe spații mici va fi ceață, mai ales în zonele joase din sud și est. În Bucuresti, probabilitatea de ploaie slabă sau de burniță va fi ridicată. Dimineaţa, 1…2 grade si temperatura maximă, 5…6 grade. Vor fi condiții de ceață.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS