Acasă Actualitate Constructori pentru reabilitarea celor mai mari colegii naționale din Târgu Jiu

Constructori pentru reabilitarea celor mai mari colegii naționale din Târgu Jiu

-

Două dintre cele mai mari colegii naționale din Târgu Jiu au șanse mari să fie reabilitate.

Este vorba de Colegiul Național „Spiru Haret“ și Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“. La licitația pentru reabilitarea Colegiului Național „Spiru Haret” a fost depusă o ofertă, iar la cea pentru Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” două oferte.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că speră să fie selectate ofertele depuse și să poată fi demarate cât mai repede lucrările. De peste un an se încearcă atribuirea contractelor. Bugetele pentru lucrările respective sunt consistente, însă a trebuit să fie ajustate, în urma creșterii salariului minim în construcții. Marcel Romanescu a precizat că sunt lucrări care vor putea fi executate și în perioada sezonului rece.

Se va putea lucra şi iarna

Este vorba de înlocuirea tâmplăriei sau lucrările de la interior. Condiția este ca procesul de învățământ să nu fie afectat. Astfel, elevii urmează să fie mutați temporar în alte spații. „Pentru o licitație avem o ofertă, iar pentru alta – două oferte. Vreau ca în cel mai scurt timp să avem câștigătorii selectați și să fie finalizate toate procedurile legale pentru a putea începe lucrările. Se va putea lucra și în perioada de iarnă pentru că sunt și lucrări la interior. Sunt și lucrări la exteriorul clădirilor. Totul se va face în așa fel încât să nu fie afectat în vreun fel procesul de învățământ“, a declarat Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

Anunț lansare proiect „Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe pentru angajații din România”

Proiectul „Imbunătăţirea nivelului de cunoştinte pentru angajaţii din România” cod MySMIS 128288 se adresează companiilor şi angajaţilor lor din judetele Dolj, Olt si Mehedinti, pe care îi va avea în centrul atenţiei în perioada 1 Nov. 2019 – 30 Apr. 2021.