14.6 C
Craiova
miercuri, 8 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Dacia a atins pragul de 500.000 de mașini din noua generație Duster

Dacia a atins pragul de 500.000 de mașini din noua generație Duster

La sfârșitul lunii noiembrie, Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni a sărbătorit ieșirea din linia de Montaj a modelului Duster cu numărul 500 000, mașina aniversară fiind roșie, cu motor 1.3 TCE, 150 CP. Cifra se referă la a doua generație de Duster, din prima s-au produs 1,2 milioane.

Este vorba de a doua generație a SUV-ului lansat în urmă cu doi ani, la Salonul Auto de la Frankfurt. Beneficiarul acestui model emblematic este un client din Franța.

Zilnic, la Uzina Vehicule se produc 1 400 de mașini, dintre care 1.050 sunt modele Duster.

În țările UE s-au vândut aniul trecut 180.000 de mașini Duster, iar în 2017, aproximativ 145.000.
Prima generație Duster a intrat în fabricație în anul 2010, iar de atunci, peste 1,7 milioane au fost produse în România, la Mioveni. Principalele piețe de export sunt Franța, Italia și Spania, gama Dacia fiind comercializată în 44 de țări.

Noul Duster este cel mai vândut SUV pe piața din România și al doilea cel mai vândut model pe piața autohtonă, după Logan.

De-a lungul a peste cinci decenii, uzina a produs peste 6,8 milioane de vehicule. S-au fabricat generații din opt modele diferite : Dacia 1100, Dacia 1300, Dacia Nova, Dacia SupeRNova, Dacia Solenza, Dacia Logan (cu versiunile berlină, break, furgon și pick-up), Dacia Sandero și Dacia Duster. În cadrul aceleiași uzine sunt produse piese și colecții de piese necesare asamblării gamei Global Access în alte uzine ale Groupe Renault din lume.

În prezent, 1un vehicul iese de pe banda de Montaj la fiecare 54 de secunde, iar peste 90% din producția uzinei este exportată.

Dacia produce în România 350 000 de autoturisme pe an. La acestea se adaugă peste 500 000 de motoare și aproximativ 500.000 de cutii de viteze, din care 80% merg la export.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Nicoleta Miulescu, secretarul fără casă de la Primăria Craiova

Nicoleta Miulescu, secretarul general al municipiului Craiova, are o declaraţie de avere aproape goală, doar cu veniturile obţinute din salarii.

ȘTIRI GdS

Nicoleta Miulescu, secretarul fără casă de la Primăria Craiova

Nicoleta Miulescu, secretarul general al municipiului Craiova, are o declaraţie de avere aproape goală, doar cu veniturile obţinute din salarii.

Covid-19 ar putea declanşa diabetul zaharat

La începutul pandemiei de SARS-CoV-2, medicii atrăgeau atenția asupra faptului că persoanele cu diabet se confruntă cu un risc mai mare de...

Medicamentele pentru Covid folosite în România, retrase din studiile...

Medicamentele care fac parte din protocolul Ministerului Sănătăţii pentru tratamentul Covid, utilizate în spitalele din România, inclusiv în Craiova, au fost retrase...

Au recunoscut că au depus documente false la APIA

Au recunoscut că au depus documente false la APIA.

ISJ Dolj se face că anchetează greşelile de notare...

ISJ Dolj se face că anchetează greşelile de notare de la evaluarea naţională

Bancul zilei

O femeie intră extrem de agitată într-un cabinet ginecologic și îi spune doctorului: Domnule doctor, am venit să îmi...