7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn soldat român dat dispărut în 1944 a fost declarat decedat abia în 2019

Un soldat român dat dispărut în 1944 a fost declarat decedat abia în 2019

Magistrații Judecătoriei Vaslui au pronunţat mort, la finalul lunii octombrie, un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial, potrivit digi24.ro

Topală Grigore, născut la data de 19.06.1916, având ultimul domiciliu în satul Costeşti, comuna Costeşti, judeţul Vaslui, a fost pronunțat decedat în urma acțiunii judecătorești intentate de familie.
Instanţa a solicitat detalii de la Arhivele Militare Naţionale (UM 02405 Piteşti) despre situaţia soldatului vasluian. Potrivit acestora, „numitul Topală Grigore a fost dat dispărut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, la data de 23.08.1944“.

Hotărârea se va afişa, timp de două luni, la sediul Judecătoriei Vaslui, al Primăriei comunei Costeşti, judeţul Vaslui și la ultimul domiciliu al pârâtului, potrivit instanţei. Hotărârea poate fi atacată cu apel în 30 de zile.
După rămânerea definitivă a hotărârii, aceasta se va comunica serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor din cadrul Primăriei comunei Costeşti pentru înregistrarea decesului, cu menţiunea că hotărârea a rămas definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS