17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRestricţii de circulaţie din cauza ceţii şi vântului

Restricţii de circulaţie din cauza ceţii şi vântului

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, determinând scăderea vizibilităţii, local sub 200 de metri şi izolat, sub 50 de metri. Sunt afectate drumuri din:

  • Botoșani,
  • Suceava,
  • Alba,
  • Brașov,
  • Sibiu,
  • Harghita.

Conducătorilor auto trebuie ca, pe timp de ceaţă, să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele dinainte şi să folosească corespunzător luminile.

Din cauza vântului puternic, în județul Constanța, au fost oprite manevrele în portul Constanța Sud-Agigea, partea fluvială, potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Pe sensul către litoral al autostrăzii A2 Bucureşti – Constanţa, pe tronsoanele kilometrice 20+500 de metri – 27+200 de metri, în zona localităţii Brăneşti, judeţul Ilfov, şi 68+800 de metri – 75+900 de metri, între localităţile Lehliu Gară şi Dor Mărunt, judeţul Călăraşi, se efectuează lucrări de întreţinere a părţii carosabile. Din acest motiv, circulaţia este deviată de pe sensul către Constanţa pe celălalt sens, unde traficul se desfăşoară pe câte o bandă pentru fiecare direcţie.

Circulația rutieră a fost închisă din data de 04.11.2019 pe DN7C (Transfăgărăşan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, județul Argeș) până la kilometrul 130+800 de metri (Cabana Bâlea Cascadă, județul Sibiu), în conformitate cu regulamentul de funcţionare a drumului naţional şi din cauza instabilității atmosferice la altitudine, ce poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment.

Începând din data de 29 octombrie 2019 a fost închis tronsonul Rânca (kilometrul 34+800, județul Gorj) – Obârșia Lotrului (kilometrul 59+800, județul Vâlcea) al DN67C (Transalpina).

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să reducă viteza în zona lucrărilor şi să semnalizeze orice intenţie de schimbare a benzii de circulaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS