10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE. Alegeri prezidentiale 2019: Diaspora ingroasa randurile la vot

UPDATE. Alegeri prezidentiale 2019: Diaspora ingroasa randurile la vot

UPDATE: la ora 17:00, numarul romanilor din strainatate care se prezentasera la urne a crescut la peste 215.000 de persoane. Datele apar, in timp real, pe site-ul oficial al alegerilor prezidentiale, prezenta.bec.ro.

A doua zi de alegeri. Aproximativ 90.000 de cetăţeni români au votat, până sâmbătă la ora 10:00, în secţiile de votare deschise în afara graniţelor, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

In a doua zi a alegerilor prezidentiale, multi cetateni din diaspora au mers in cursul diminetii sa isi exprime optiunea de a vota.

„Votul la alegerile pentru desemnarea Preşedintelui României continuă sâmbătă. La ora 10:00 (ora României) erau deja deschise 776 de secţii de votare, până la această oră un total de 88.044 de cetăţeni români exercitându-şi dreptul de vot”, a precizat MAE, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, a doua zi de vot este în desfăşurare la secţiile din Europa, Asia, Africa şi Australia.

„Votul în cadrul celor 835 de secţii organizate în străinătate a început vineri, iar cetăţenii români din străinătate pot în continuare să îşi exercite dreptul de vot la acest scrutin astăzi şi mâine, în intervalul 7,00 – 21,00”, a menţionat MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români aflaţi în străinătate pe durata alegerilor prezidenţiale. Si anume, aceea de a se prezenta la vot pe durata ambelor zile. Apelul este facut pentru a evita eventuale aglomerări în cursul zilei de duminică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS