10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE / Gruparea teroristă ISIS, fără lider. Abu Bakr al-Baghdadi a fost ucis. Trump a confirmat

UPDATE / Gruparea teroristă ISIS, fără lider. Abu Bakr al-Baghdadi a fost ucis. Trump a confirmat

Liderul organizației teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a murit în timpul nopții trecute.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat că liderul ISIS şi-a detonat vesta cu explozibili pe care o avea asupra sa. Acest lucru s-a întâmplat în timpul unor operațiuni care îl vizau în nord-vestul Siriei și care au fost conduse de către forțele armate ale SUA, relatează Reuters și AFP.

Trump a precizat acest lucru, pentru că informația nu fusese confirmată anterior, iar liderul terorist a mai fost declarat mort în trecut, în mod eronat.

Liderul ISIS se refugiase împreună cu cei trei copii într-un tunel săpat special pentru protecția sa.

”Și-a detonat vesta, omorându-se și omorându-și cei trei copii”, a spus Donald Trump, în cadrul unui discurs televizat. Baghdadi a fost identificat prin test ADN la 15 minute după ce a murit, a mai precizat președintele SUA.

Ştirea iniţială:

Liderul grupării teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, ar fi fost ucis de forțele americane.

Armata SUA ar fi condus o operațiune militară împotriva liderului organizației teroriste ISIS Abu Bakr al-Baghdadi, potrivit presei americane.

CNN citează surse potrivit cărora liderul a fost ucis în cadrul operațiunii. Informația nu a fost confirmată încă oficial. În schimb, președintele Donald Trump a scris, pe twitter, că ”ceva foarte important s-a întâmplat”, fără alte detalii.

Trump ar urma să facă un anunţ de presă

Liderul de la Casa Albă ar urma să facă un anunț de presă în cursul zilei de astăzi. Operațiunea de anihiliare a liderului terorist vine pe fondul scandalului legat de deciziile controversate și contradictorii ale președintelui în cazul crizei din Siria. Abu Bakr al-Baghdadi era cel mai căutat bărbat din lume.

Televiziunea de stat din Irak a difuzat imagini despre care susține că reprezintă momentul raidului forțelor americane în care a fost ucis liderul terorist. Înregistrarea care are loc în timpul zilei arată un crater și dărâmăturile ca urmare a raidului, haine rupte și pline de sânge.

De asemenea, potrivit Reuters, sunt și înregistrări ale unei explozii care a avut loc însă în timpul nopții.

Comandatul Forțelor Democrate Siriene (SDF), conduse de kurzi, a anunțat, pe twitter, că o ”operațiune istorică de succes” a avut loc ca urmare a eforturilor comune ale serviciilor secrete ale SDF și Statele Unite.

Televiziunea de stat din Irak anunță că va transmite imagini cu raidul în care a fost ucis liderul terorist. De asemenea, serviciile secrete din Irak ar fi ajutat la anihiliarea lui Abu Bakr al-Baghdadi, potrivit unor surse citate de Reuters.

Pe rețelele sociale au apărut presupuse înregistrări ale raidului, acestea fiind distribuite de jurnaliști din regiune.

SursaHotNews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS