10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateToată lumea cu liftul. Se renovează scările la SJU Craiova

Toată lumea cu liftul. Se renovează scările la SJU Craiova

Casa scării principală de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova a fost închisă pentru reparaţii. Proiectul de reabilitare face parte dintr-un program mai amplu de investiţii, care include şi amenajarea vestiarelor şi a grupurilor sanitare pentru personalul medical, dar şi a lifturilor, până la zona de fizioterapie.

Managerul spitalului, Eugen Georgescu, spune că lucrările nu au putut fi demarate simultan, pentru că s-ar fi blocat orice cale de acces. „Nici aşa nu este uşor, dar este un lucru bun pentru aparţinători şi personalul medical, pentru că vor folosi doar lifturile“. Întrebat dacă nu se vor supraaglomera, Georgescu spune că, dacă toată lumea respectă regulamentul şi, mai ales, programul vizitelor, nu ar trebui să apară probleme. Serviciul de pază va avea un rol important în acest sens. În termen de 15 zile, se va demara o procedură de achiziţie rapidă a unui nou astfel de serviciu, după ce firma actuală a încălcat clauzele contractuale.

Accesul la casa scării din incinta SJU Craiova a fost blocat.

Lucrările vor începe în cel mai scurt timp

Lucrările la casa scării nu au început încă, dar accesul a fost deja blocat, iar şantierul se va deschide în cel mai scurt timp, conform spuselor managerului. Acesta prognozează că reabilitarea se va încheia în maximum şase luni. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 1.634.055,84 lei, iar contractantul lucrării este ARTEMIS INDUSTRIE SRL, câştigătorul licitaţiei lansate de Consiliul Judeţean (CJ) Dolj, autoritate în subordinea căreia se află SJU Craiova. Contractul a fost atribuit în data de 22 iulie 2019. Conform caietului de sarcini, durata de execuţie este de 12 luni, iar lucrările propuse sunt: lucrări de arhitectură (tencuieli şi gleturi, zugrăveli şi vopsitorii interioare, tâmplărie exterioară din PVC, pardoseli granit pe holul central şi scară, placaje de piatră, balustradă metalică şi mână curentă din lemn), lucrări de instalaţii termice şi lucrări de instalaţii electrice interioare.

Vestiare şi grupuri sanitare modernizate, din 2020

După încheierea lucrărilor la casa scării, la demisol vor fi amenajate 1.093 vestiare şi grupuri sanitare pentru personalul medical. Lucrările vor începe în luna martie 2020. Conducerea spitalului spune că, prin acest proiect, se va rezolva o problemă importantă ce ţine de condițiile de lucru pentru angajați.
Din anii 70, de la inaugurarea spitalului, şi până în prezent, nu au fost realizate lucrări de reparaţii la casa scării principală sau la vestiare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS