11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCererile pentru căldură se depun până pe data de 20 ale lunii

Cererile pentru căldură se depun până pe data de 20 ale lunii

Craiovenii care nu s-au grăbit să depună solicitări pentru ajutorul de încălzire a locuinţei au pierdut prima lună din cele cinci (noiembrie-2019-martie 2020) ale sezonului rece.

Adică, ei nu vor mai beneficia de ajutor pentru toate cele cinci luni ale sezonului rece, ci doar pentru patru.

Este cunoscut faptul că, pentru perioada sezonului rece (noiembrie – martie) pot beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinţei persoanele singure sau familiile cu venituri mici.

Dacă o persoană îndeplineşte condiţiile de acordare depune cerere până pe data de 20 a lunii respective.

Urmând să beneficieze de ajutor de încălzire începând cu luna respectiva, conform prevederilor art. 17 alin.(6) din OUG nr.70/2011, cu modificările şi completările ulterioare. Cu alte cuvinte, cei care nu au depus până la data de 20 octombrie vor pierde ajutorul pentru luna noiembrie, dar pot depune solicitare pentru restul perioadei.

Nu asociaţia de proprietari completează cererea

Cerere pentru acordarea ajutorului de încălzire
Cerere pentru acordarea ajutorului de încălzire

Craiovenii trebuie să ştie, că cererea pentru acordarea ajutorului de încălzire se completează personal. Nu angajaţii de la asociaţia de proprietrai sunt cei care completează aceste declaraţii.

Pentru acordarea ajutorului cu energie termică, limita venitului mediu net lunar pe membru de familie este de 786 lei în cazul familiilor şi 1.082 lei în cazul persoanei singure.

Pentru acordarea ajutorului cu gaze naturale, energie electrică, precum şi cel cu combustibili solizi sau petrolieri, limita venitului net pe membru de familie este de 615 lei atât în cazul familiilor cât şi în cazul persoanei singure.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS