Astăzi se desfășoară la Craiova Simpozionul Internațional ,,ROMÂNIA –ȚARA PĂCII”, activitatea fiind coordonată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ). Simpozionul este organizat de Grădinița cu program Prelungit Raykids Cârcea, Asociaţia Arta Zalmoxa, Asociația Avangarda de Sacrificiu, Consiliul Mondial Român, Academia Daco Română și Asociația Castravița, cu ocazia Zilei Internaționale a Păcii.
Simpozionul are două sectiuni:
1. ACTIVITATE PRACTICĂ –MARȘUL PĂCII – MARȘUL PICIUMANILOR– ,,Toți copiii lumii doresc PACE”, cu incepere de la ora 10,00 in Piata Mihai Viteazu din Craiova, ce constă în semnarea primului Tratat de Pace Mondială de către preșcolarii prezenti prin aplicarea palmelor pe tratat (pânza albă) și prin scrierea cuvântului PACE de către școlarii de la gimnaziu.
Dupa terminarea acestei activități, toți participanții vor pleca cu “Tratatul de PACE” din Piața Mihai Viteazu pe Strada Unirii, apoi pe strada Lipscani, cu punct final în Piața Frații Buzești din Centrul Vechi.
Bucăți din Tratatul de pace se vor înmâna Președintelui, Prim-ministrului, Guvernului, Senatului, Camerei Deputaților precum și ambasadelor si consulatelor din Romania.
2.SESIUNEA DE COMUNICĂRI
La lucrări participă cadre didactice, directori de unităţi şcolare din Jud, Dolj, Prahova, Oradea, Arad, Olt, București, din Basarabia, reprezentanți ai ISJ DOLJ, CCD Dolj, alături de reprezentanţi ai partenerilor din proiect .
Sponsorii acestui eveniment: Pop Service Electronic SRL, RURIS, Cornul Abundenței, CASA Maktub, S.C.PRINTEX SRL, S.C Totul despre gablonțuri SRL vor oferi piciumanilor baloane și stegulețe, iar pe durata întregului eveniment se va desfășura un program artistic îndrumat de Mădălina Amon împreună cu Generația Folk.
Acțiunile desfășurate in contextul Simpozionului internațional ,,România –Țara Păcii” vor avea ca obiectiv, formarea unui comportament în acord cu normele morale, a dragostei față de neam și țară, față de întreaga planetă, cultivarea sentimentelor și atitudinilor de respect, generozitate, compasiune, accentuarea spiritului filantropic și promovarea valorilor mondiale referitoare la păstrarea păcii în lume, militând împotriva războiului, trăind în armonie și pace, cu toți locuitorii planetei.
În paralel, la aceeași oră, în localitățile București, Sinaia, Oradea, Arad, Drobeta Turnu Severin, Băilești , Calafat, Desa, Breasta, Ghindeni, Bucovăț, Vânători (Mehedinți), Măicănești (Vrancea) se vor desfășura activițăți în cardul proiectului.
Organizatorii estimează că în Craiova vor participa aproximativ 1500 de copii, iar în toată țara vor fi peste 2000 de copii implicați în proiect.