Acasă Actualitate Noi reglementări pentru plata cu cardul intră în vigoare de astăzi

Noi reglementări pentru plata cu cardul intră în vigoare de astăzi

-

Noi reglementări pentru plata cu cardul intră de astăzi în vigoare. Uniunea Europeană reglementează, prin Directiva PSD2 (payments services directive 2) serviciile de plată bancare, astfel încât acestea să fie mai sigure.

Directiva stabileşte noi cerinţe tehnice şi de securitate, impunând condiţii mai stricte de autentificare în cazul clienţilor, notează Mediafax.

Odată cu aplicarea cerinţelor SCA, toate elementele directivei revizuite privind serviciile de plată (PSD2) intră în vigoare.

PSD2 (Directiva 2015/2366 / UE), care se aplică din ianuarie 2018, promovează servicii inovatoare de plată mobilă şi prin internet. Aceasta realizează un mediu mai sigur pentru consumatori, informează Comisia Europeană pe site-ul oficial.

Care sunt noile reglementări pentru plata cu cardul

Plăţile pe internet şi în magazine se vor efectua în baza aplicării procedurii de autentificare strictă a clienţilor cu anumite excepţii (plăţi de valoare mică sau plăţi recurente).

Asta înseamnă că un client va trebui să parcurgă paşi adiţionali pentru validarea/autorizarea plăţilor online şi în magazine. De asemenea, pentru unele plăţi contactless la POS va fi necesar să se introducă codul PIN.

Regulamentul UE prevede că după fiecare 5 plăţi contactless consecutive de sub 100 de lei/30 EUR, următoarea plată va trebui să fie autorizată prin codul PIN.

De asemenea, pentru unele plăţi contactless la POS va fi necesar să se introducă codul PIN. Regulamentul UE prevede că după fiecare 5 plăţi contactless consecutive de sub 100 de lei/30 EUR, următoarea plată va trebui să fie autorizată prin codul PIN.

Băncile româneşti îşi informează în aceste zile clienţii cu privire la noile condiţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

Primăria vrea înapoi banii pe polivalentă

Primarul Slatinei a anunțat la prezentarea bugetului că, cel mai probabil, investiția la sala polivalentă va fi abandonată. Primăria a plătit lucrări...