16.5 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Actualitate De sâmbătă se vor aplica noile reguli la plata cu cardul

De sâmbătă se vor aplica noile reguli la plata cu cardul

-

Noile reguli legate de plata cu cardul vor fi aplicate de sâmbătă. La plăţile online cu ajutorul cardului, va trebui să fie introdus şi un cod static format din ultimele 4 cifre ale codului numeric personal (CNP) respectiv din ultimele 4 caractere ale numărului de paşaport, pe lângă parola 3D Secure primită prin SMS la numărul de telefon înregistrat în sistem.

Băncile româneşti îşi informează în aceste zile clienţii cu privire la noile condiţii. Pe lângă asta le comunică şi actualizările contractelor, aplicabile din 14 septembrie.

ING Bank a început încă de miercuri să transmită clienţilor săi, printr-o modificare, că plata cu cardul online sau în magazine se va schimba.

Potrivit ING Bank, plăţile se vor face astfel:

Plăţile pe internet şi în magazine se vor efectua în baza aplicării procedurii de autentificare strictă a clienţilor (SCA) cu anumite excepţii (plăţi de valoare mică sau plăţi recurente). Asta înseamnă că vor trebui parcurşi câşiva paşi adiţionali pentru validarea/autorizarea plăţilor în online şi în magazine.

Cum plăteşti pe site-uri care folosesc serviciul 3D Secure:

La plăţile online cu ajutorul cardului, pe lângă parola 3D Secure primită prin SMS la numărul de telefon înregistrat în sistem, va trebui să introduceţi şi un cod static format din ultimele 4 cifre ale codului numeric personal (CNP), respectiv din ultimele 4 caractere ale numărului de paşaport.

Cum plăteşti cu cardul în magazine:

Pentru unele plăţi contactless la POS va fi necesar să introduci codul PIN. Regulamentul UE prevede că după fiecare 5 plăţi contactless consecutive de sub 100 de lei/30 de euro, următoarea plată va trebui să fie autorizată prin codul PIN.

Conform directivei PSD2 şi Regulamentului UE, dacă alegeţi să oferiţi acces la conturile de plăţi deschise la băncile din România unui Terţ PSP, cum ar fi o companie fin-tech sau altă bancă, ar trebui să aveţi control asupra permisiunilor şi informaţii complete în orice moment privind datele la care are acces respectivul terţ.

Beatrice Spătaru
Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.