Acasă Actualitate Azi, ultima zi în care românii din diaspora se mai pot înscrie...

Azi, ultima zi în care românii din diaspora se mai pot înscrie pentru prezidențialele din noiembrie

-

Alegătorii din diaspora se mai pot înscrie doar azi la o secţie din străinătate sau pentru votul prin corespondenţă la prezidenţiale. Guvernul, însă, poate să prelungească acest termen în următoarea şedinţă de la Palatul Victoria.

Românii din diaspora se mai pot înscrie pentru cele două modalități de vot până pe 11 septembrie, la miezul nopții, pe site-ul votstrainatate.ro.

Potrivit site-ului citat, până la acest moment, aproape 30.000 de alegători s-au înscris pentru votul prin corespondență, iar aproape 32.000 s-au înscris la o secție de vot din străinătate.

Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, a făcut marți apel la Guvern și la Autoritatea Electorală să aprobe prelungirea termenului de înregistrare, adăugând că în ultimele zile s-a a intensificat ritmul de înregistrare: ”Se poate observa o creștere a apetitului românilor din străinătate pentru înregistrarea pentru votul prin corespondență și pentru solicitarea înființării de secții de votare”.

Guvernul ar putea adopta în următoarea ședință de guvern o ordonanță de urgență pentru prelungirea termenului de înscriere la vot al românilor din străinătate, de la 11 septembrie la 15 septembrie, au declarat surse guvernamentale citate de Mediafax.

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP) Constantin Buică anunța săptămâna trecută că așteaptă avizele și semnăturile pentru promovarea unei ordonanțe de urgență care să prelungească termenul înscrierii românilor pentru votul în străinătate de la 11 septembrie la 15 septembrie.

Beatrice Spătaru
Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.

NASA vrea să angajeze specialist cu abilități în criptomonede

Nasa, agenția responsabilă pentru cercetarea spațiului, recrutează un candidat cu o gamă largă de abilități. Printre principalele abilități, candidatul trebuie să aibă experiență în criptomonede și tehnologie blockchain.