10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFabrica de Avioane Craiova, subiect de discuţie în şedinţa de Guvern

Fabrica de Avioane Craiova, subiect de discuţie în şedinţa de Guvern

Guvernul se întruneşte luni în şedinţă. Pe ordinea de zi figurând mai multe proiecte de hotărâre.

Pe agenda şedinţei Guvernului va fi inclus proiectul de hotărâre referitor la aprobarea cuantumului minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, care se acordă elevilor în anul şcolar 2019-2020 şi cel privitor la aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Spital regional de urgenţă Cluj”.

Un alt proiect vizează Fabrica de Avioane Craiova. Acesta face referire la aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 pentru Societatea „Avioane Craiova” SA, aflată sub autoritatea Ministerului Economiei .

Executivul va mai avea pe ordinea de zi şi alte proiecte.

Aceasta este prima şedinţă de guvern după ce miniştrii ALDE au demisionat. Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat propunerile de miniştri interimari înaintate de premierul Viorica Dăncilă pentru portofoliile lăsate libere în urma acestor demisii.


În replică, premierul Viorica Dăncilă i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis că cetăţenii încă aşteaptă explicaţii cu privire la motivul pentru care „încalcă repetat Constituţia” şi a afirmat că încercarea acestuia de „a crea panică în societate este de un cinism incalificabil”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS