Acasă Actualitate Comisia Europeană va finanţa podul suspendat peste Dunăre dintre Brăila şi Tulcea

Comisia Europeană va finanţa podul suspendat peste Dunăre dintre Brăila şi Tulcea

-

Comisia Europeană a aprobat finanţarea podului suspendat peste Dunăre dintre Brăila şi Tulcea, a anunţat sâmbătă, pe Facebook, ministrul Finanţelor Publice Eugen Teodorovici.

Podul are o lungime de aproape 2 kilometri. Construcţia a început la finalul anului trecut şi va avea beneficii economice, sociale şi de mediu pentru întreaga regiune Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa, spune ministrul.

Solicitarea de finanţare a fost transmisă în perioada în care Teodorovici a fost ministru interimar al fondurilor europene, la finalul lunii mai a acestui an. „Vom putea imediat începe decontarea facturilor din fondurile europene alocate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare”, spune Teodorovici.

Anterior autorităţile au anunţat că pentru pos sunt disponibile finanţări de aproximativ 550 milioane euro, din care 363 milioane euro sunt fonduri europene.

Drumul de legătură va avea două benzi pe sens între Brăila şi Jijila, cu o lungime de 19 kilometri, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens cu o lungime de 4,3 km.

Proiectul este planificat a fi finalizat la 31 decembrie 2023.

ȘTIRI VIDEO GdS