Acasă Actualitate Cazul Caracal. Alexandru Cumpănașu, o nouă plângere la Parchetul General

Cazul Caracal. Alexandru Cumpănașu, o nouă plângere la Parchetul General

-

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, care a dispărut în urmă cu o lună și despre care Gheorghe Dincă a susținut că a ucis-o, anunță ca va depune luni o nouă plângere penală la Parchetul General față de „modul defectuos” în care a Institutul de Medicină Legală a administrat probele furnizate pentru expertiză, potrivit hotnews.

Cumpănașu a anunțat, pe Facebook, că plângerea va cuprinde și o serie de solicitări și clarificări urgente către procurorul general Bogdan Licu.

Între acestea se numără:

  • stabilirea prin audieri a patrulei trimise de procurorul Cristian Popescu să meargă să facă verificări la casa lui Dinca și identificarea în ce au constat verificările.
  • solicitarea la STS a celorlalte 2 convorbiri de la 112 care au fost efectuate cu privire la situația Alexandrei și publicarea conținutului acestora.
  • audierea fostului șef al Poliției Caracal Nicolae Mirea și a șefului de post din Dobrosloveni.
  • reaudierea procurorului Popescu cu privire la sursa informației pe care a avut-o cum că Alexandra a fost sufocată, el fiind contrazis ulterior de alți procurori.
  • efectuarea de verificări pentru stabilirea modului în care INML a realizat analiza ADN în 2 zile.
  • publicarea raportului polițistului PISTOL
  • audierea/reaudierea cadastristului a cărui carte de vizită a găsit-o Alexandra și stabilirea declarațiilor sale.
  • cine a dat adresa de pe strada Decebal unde s-a făcut percheziție fără mandat și la care a participat vărul său, tatăl Alexandrei. Locația este exact în spatele casei lui Dinca.

Alexandra Măceșanu, în vârstă de 15 ani, a dispărut în 25 iulie, iar în 26 iulie a reușit să sune de trei ori la 112 pentru a spune că a fost răpită și violată, cerând să fie salvată, însă intervenția a fost tardivă. Ulterior, Gheorghe Dincă a spus că a ucis-o și apoi a incinerat-o, la fel cum a făcut și cu Luiza Melencu, în vârstă de 19 ani.
Perchezițiile de la Caracal, în casa lui Gheorghe Dincă, vor continua și în această săptămână, surse judiciare declarând pentru Mediafax că a fost solicitat un nou mandat.

Beatrice Spătaru
Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.