10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA fost deschisă circulația pe Lotul 4 al autostrăzii Lugoj - Deva

A fost deschisă circulația pe Lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva

Circulația rutieră a fost deschisă pe cei 22 de kilometri ai Lotului 4 al autostrăzii A1 Lugoj – Deva, transmite Hotnews. Compania de Drumuri a ridicat parapetele de beton ce blocau accesul auto pe bretelele de ieșire de la nodul Ilia, nod rutier ce aparține tronsonului adiacent. CNAIR a preluat nodul rutier printr-un proces verbal fără însă ca spaniolii de la Comsa, constructorii Lotului 3, sa fie de acord. Comsa ar fi vrut să se facă recepția și a restului de 21 de kilometri ai lotului, în condițiile în care Transporturile nu vor să facă recepția invocând unele probleme de execuție și cerând constructorului 10 ani de garanție, în loc de patru ani cum era în contractul inițial.

„Cei 800 de metri din lotul 3 unde este nodul de la Ilia au fost preluați de către Compania de Drumuri printr-un proces verbal de luare în posesie temporară a drumului. Cei de la Comsa nu au fost de acord și nu au semnat”, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate situației.

Răspunsul CNAIR

„Pentru a deschide circulației cei 22 de km aferenți lotului 4, CNAIR a preluat în baza unui proces verbal de predare – primire cei 800 de metri aferenți lotului 3, care fac posibilă circulația între acest sector de autostradă și rețeaua de drumuri naționale existentă.

Precizăm că până la recepționarea lucrărilor de pe lotul 3, CNAIR va asigura desfășurarea circulației în condiții de siguranță pe cei 800 de metri preluați. În baza unui plan pentru management al traficului stabilit împreună cu Poliția Rutieră, CNAIR va avea responsabilitatea doar pentru eventualele deteriorări cauzate de traficul rutier (parapete, marcaje sau semnalizări verticale).

Orice altă problemă legată de structura drumului rămâne în continuare în responsabilitatea Antreprenorului”, susține CNAIR

SursaHotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS