17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni (12 – 25 august).

În Oltenia, vremea va fi caniculară în primele două zile ale intervalului, când media temperaturilor maxime va fi de 36 de grade, apoi se va răci semnificativ, urmând ca în data de 16 august media regională a temperaturilor maxime să nu mai depăşească 28 de grade.

Ulterior acestei răciri, vremea se va încălzi uşor de la o zi la alta, urmând ca media maximelor să atingă până la 32 de grade, în data de 20 august. O nouă răcorire a vremii ce va surveni după data de 20 august va conduce la scăderea temperaturilor maxime până la sfârşitul intervalului spre 28 de grade, în medie.

De asemenea, minimele vor scădea spre o medie în jurul a 15 grade în data de 17 august, pornind de la 19 – 20 de grade la începutul intervalului. Ulterior, temperaturile minime vor creşte uşor spre o medie regională în jurul a 18 grade în data de 21 august, apoi acestea vor scădea din nou spre 15 – 16 grade până la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în intervalul 14 – 16 august, apoi după data de 24 august.

Cum va fi vremea la munte

La munte, temperaturile maxime vor scădea de la valori medii în jurul a 26 de grade la începutul intervalului, spre 16 grade în data de 16 august, apoi vor creşte uşor până spre 21 de grade în data de 20 august, pentru ca ulterior o nouă răcorire a vremii să conducă la înregistrarea unor maxime în jurul a 21 de grade pe tot parcursul intervalului 21 – 25 august.

În ceea ce priveşte parcursul minimelor, acestea vor scădea de la medii de 15 – 16 grade, în primele zile ale intervalului, spre 8 grade în data de 18 august, apoi vor creşte uşor spre medii în jurul a 12 grade în data de 20 august. Vremea se va răcori din nou, urmând ca, în medie, până la sfârşitul intervalului, să nu se mai depăşească 8…9 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în intervalul 14 – 17 august, dar şi după data de 20 august.

Şi la mare

În Dobrogea, valorile diurne vor scădea, de la o medie în jurul a 31 de grade la începutul intervalului, spre 28 de grade în data de 17 august. Ulterior, până în data de 20 august, variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, urmând a se înregistra o medie a maximelor în jurul a 29 de grade.

După data de 20 august şi până spre sfârşitul intervalului, maximele vor scădea uşor, astfel că media regională va fi de 27 – 28 de grade. Minimele vor urma un parcurs similar cu cel al maximelor, în sensul că vor scădea de la 20 – 21 de grade, în medie la începutul intervalului, până spre medii în jurul a 18 grade în data de 18 august, şi vor creşte apoi spre 19 – 20 de grade în 21 august, pentru ca ulterior să scadă uşor spre 18 grade în medie până la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în zilele de 15 şi 16 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS