13.8 C
Craiova
luni, 19 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Guvernul taie un miliard de lei de la bugetul Educației

Guvernul taie un miliard de lei de la bugetul Educației

Guvernul taie un miliard de lei de la bugetul Educației. Banii erau destinați programului ”Merg la Școală”, care nu a fost pregătit la timp, a susținut premierul Viorica Dăncilă, în deschiderea ședinței de Guvern, potrivit hotnews.

”La Educație fondurile sunt mai mari cu 42,4% față de 2018. Dacă întârzierile din primul semestru vor fi recuperate vom reveni cu sume suplimentare la a doua rectificare”, a declarat Viorica Dăncilă.

Primul ministru a mai spus că banii pentru programul ”Merg la Școală” erau destinați elevilor din învățământul primar, gimnazial profesional și liceal de stat care trebuiau să primească rechizite și manuale școlare.

”Continuă programele de plată pentru rechizitele școlare. Reducerea de un miliard de lei de la Ministerul Educației se referă la programul „Merg la școală”, care din păcate nu a fost pregătit pentru a fi finanțat și implementat începând din anul școlar următor. Sunt reanalizate cheltuielile de personal supraestimate inițial, fondurile după rectificare asigură plata de salarii, titluri executorii și aplicare Legea 85/2016”, a mai spus Dăncilă.

Potrivit bugetului Ministerului Educației, publicat în februarie 2019, programul ”Merg la Școală” făcea parte din secțiunea Asistența socială, unde au fost alocați 890 milioane lei în anul 2019.

”O creștere de 353,02%. Majorarea se datorează introducerii Programului de susținere a Educației „Merg la școală pentru elevii din învățământul primar, gimnazial profesional și liceal de stat”, în cuantum de 700 milioane lei. Sumele sunt alocate pentru rechizite școlare, manuale școlare, Programul Euro 200, transport elevi, transport studenți, concursuri, cluburi sportive și palatele copiilor, titularizare, tipizate”, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul Ministerului Educației în februarie.

În total, pentru anul 2019, pentru educație au fost prevăzute 39.254,2 milioane lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:00

(LIVE) Klaus Iohannis nu exclude măsuri suplimentare în București

Preşedintele Klaus Iohannis susţine o conferinţă de...

ȘTIRI GdS

00:00:00

(LIVE) Klaus Iohannis nu exclude măsuri suplimentare în București

Preşedintele Klaus Iohannis susţine o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni în contextul creșterii accentuate a numărului de cazuri de COVID-19.

Controversatele spectacole de coridă continuă să fie organizate în...

Controversatele spectacole de coridă continuă să fie organizate în Spania, în ciuda pandemiei şi a creşterii îngrijorătoare a numărului de infectări.

Slovenia a declarat starea de urgență

Guvernul sloven a declarat luni starea de urgenţă - pe o perioadă de 30 de zile - în urma unei creşteri bruşte...

Deficiențe grave la Spitalul Universitar de Urgență din Capitală

Corpul de Control al prim-ministrului a făcut un control la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, iar raportul întocmit va fi trimis şi...

Școlile, creșele și universitățile din București se închid de...

Școlile, creșele și universitățile din București se închid de mâine, iar masca e obligatorie în toate spațiile publice, potrivit Comitetului Municipal pentru...

Polonia ar putea ajunge la 20.000 de cazuri de...

Dacă se menține actuala tendință a pandemiei și dacă oamenii nu respectă restricțiile, Polonia ar putea ajunge la 20.000 de noi cazuri...