23.8 C
Craiova
joi, 2 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Cel puţin 25 de morţi în trei naufragii în Filipine

Cel puţin 25 de morţi în trei naufragii în Filipine

Cel puţin 25 de persoane au murit sâmbătă când trei bărci s-au scufundat în centrul Filipinelor, potrivit unui bilanţ anunţat duminică, în timp ce cercetările continuă, informează Agerpres, citând France Presse.

Aceste trei ambarcaţiuni s-au răsturnat în strâmtoarea Guimaras, în arhipelagul Visayas de Vest, după ce au fost surprinse de deteriorarea bruscă a vremii cauzată de vânturile sud-vestice legate de muson.

Paisprezece cadavre au fost recuperate în ultimele ore, crescând bilanţul la 25 de morţi, a declarat pentru AFP Franco Agudo, purtătorul de cuvânt al apărării civile.

Şeful poliţiei regionale, Rene Pamuspusan, a confirmat bilanţul duminică, precizând că şase persoane sunt date dispărute şi 55 au fost salvate.

Cele trei bărci din lemn echipate cu vele asigurau legătura dintre portul Iloilo, de pe insula Panay, şi insula Guimaras.

Două dintre ele s-au răsturnat aproape în acelaşi timp sâmbătă în jurul prânzului, determinând autorităţile locale să întrerupă cursele. Călătoriile s-au reluat după-amiaza şi atunci a naufragiat şi cea de-a treia barcă.

„Vântul s-a intensificat şi valurile au crescut dintr-o dată”, a declarat sâmbătă ziariştilor purtătorul de cuvânt al gărzilor de coastă, Armand Balilo.

Frecvente în Filipine, accidentele maritime se produc cel mai adesea din cauza standardelor de siguranţă nesigure, controalelor superficiale şi supraîncărcării navelor.

Naufragiile sunt mai frecvente la mijlocul anului, când arhipelagul este măturat în mod regulat de taifunuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Restricții rutiere pe DN7

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea a anunţat...

ȘTIRI GdS

Coronavirus: Brazilia a atins pragul de 60.000 de decese

Brazilia a atins miercuri pragul de 60.000 de decese asociate noului coronavirus, după ce a înregistrat 1.038 de decese suplimentare în ultimele...

Bărbat, arestat pentru că își ținea fiul vitreg legat...

Un bărbat în vârstă de 59 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat în faţa...

Restricții rutiere pe DN7

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea a anunţat că astăzi sunt impuse mai multe restricţii de circulaţie pe DN 7.Restricții de circulație în...

Veniturile globale din turism ar urma să scadă cu...

Veniturile globale din turism ar urma să scadă cu până la 3.300 de miliarde de dolari din cauza restricţiilor impuse pentru a...

Coronavirus: Peste 50.000 de noi contaminări în 24 de...

Cel puţin 52.898 de noi infecţii cu coronavirus au fost înregistrate în Statele Unite în 24 de ore, un nivel record de...

Şapte ani de închisoare pentru împuşcarea unui craiovean

Şapte ani de închisoare pentru împuşcarea unui craiovean.