22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimul magazin online cu căutare vocală din România

Primul magazin online cu căutare vocală din România

Ceea ce părea acum mulţi ani o fantasmagorie, a devenit o realitatea uzuală în zilele noastre. Din ce în ce mai mulți consumatori folosesc vocea pentru a efectua interogări în motoarele de căutare online. Folosesc aceeaşi metodă pentru a găsi companii locale sau pentru a lua decizii atunci când cumpără de pe internet.

Statisticile spun că, la nivel global, cererile pentru smart-speaker au crescut cu aproape 200% in în toamna anul 2018. Până în anul 2022, se preconinează că 55% dintre gospodării vor deține această tehnologie. 

Poţi căuta produsele dorite discutând la propriu cu telefonul mobil.

Cunoscutul magazin online dedicate bebelușilor și copiilor, Bekid.ro, este primul magazin din E-Commerce-ul românesc care a introdus căutarea vocală. Cei care vor să cumpere vor putea căuta produsele dorite discutând la propriu cu telefonul mobil.

“Ideea de a introduce căutarea vocală pe site-ul Bekid.ro mi-a venit după ce am observat că din ce în ce mai multi oameni din jurul meu caută vocal. În plus, decisive au fost câteva statistici de la cel mai mare motor de căutare, care spuneau încă de acum 3 ani ca 20% din toate căutările realizate la nivel mondial pe mobile se realizau vocal, și că până în 2020, acest procent se va apropia de 50%.

De asemenea, 58% dintre consumatori folosesc căutarea vocala pentru a găsi informații despre afacerile locale, iar 30% dintre căutări se vor realiza, până în 2020, cu ecranul telefonului în hibernare. Plecând de aici, am considerat că ar fi o idee incredibilă să introducem această tehnologie a viitorului în e-commerce și în România, astfel că BeKid.ro a devenit primul magazin online din țara noastră care beneficiază de căutare vocală în motorul de căutare al website-ului”, , declară Iulian Ghişoiu, General Manager al companiei care detine site-ul bekid.ro.

Citeşte continuare pe capital.

Citeşte şi Cum poți să reduci costurile cu deschiderea unui magazin online

Sursacapital

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS