3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMandat de arestare pentru 30 de zile pentru Gheorghe Dincă din Caracal

Mandat de arestare pentru 30 de zile pentru Gheorghe Dincă din Caracal

Judecătorii Tribunalului Dolj au decis cu puțin timp în urmă să emită mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile pe numele lui Gheorghe Dincă, din Caracal, suspect ân cazul disparției a două adolescente. Hotărărea Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Craiova.

Gheorghe Dincă, bărbatul de 66 de ani, suspectul crimei din Caracal în cazul adolescentelor dispărute a fost reținut sâmbătă pentru 24 de ore și a fost prezentat de DIICOT Craiova Tribunalului Dolj pentru a primi mandat de arestare pentru 30 de zile.

Cercetat pentru viol și trafic de minori

Gheorghe Dincă este cercetat de DIICOT Craiova, după ce Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt și-a declinat competența.

”La data de 26.07.2019, în baza art. 63 C.pr.pen. rap. la art. 43-45 C.pr.pen., cu aplic. art. 50 C.pr.pen. şi a art. 11 alin. 1 pct. 5 din OUG 78/2016, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt declinarea competenţei de soluţionare a cauzei penale înregistrată la această unitate de parchet în vederea reunirii la cauza penală ce are ca obiect infracţiunea de trafic de persoane, prev. de art.210 C.p. alin.1 lit. a C.p. La data de 27.07.2019, ora 01.00 AM. Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a dispus declinarea competenţei materiale şi teritoriale de efectuare a urmăririi penale privind săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, prev. de art.210 C.p. alin.1 lit. a C.p.,în favoarea DIICOT – ST Craiova, cauza fiind reunită la dosarul înregistrat anterior”, se arată în comunicatul emis de DIICOT Craiova pentru trafic de minori și viol.

”Prin ordonanţa din data de 27.07.2019 a DIICOT- ST Craiova s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Dincă Gheorghe, sub aspectul săvârşirii în concurs, a infracţiunilor de trafic de minori şi viol, fapte prev. de art. 211 alin. 1 şi 2 lit. a Cod penal rap. la art.210 alin.1 lit. a C.p. şi art. 218 alin. 1 şi 3 lit. c Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1, 2 Cod penal (persoană vătămată M.A.M.)”, se arată în comunicatul S.T. DIICOT Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS