32.8 C
Craiova
duminică, 14 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMoga, noul şef de la MAI: 10 august a fost un eveniment nefericit

Moga, noul şef de la MAI: 10 august a fost un eveniment nefericit

Ministrul de Interne, Nicolae Moga, a spus că evenimentele din 10 august 2018 au fost nefericite. El cere ca niciun român să nu mai fie bătut de jandarmi, subliniind că nici forţele de ordine nu trebuie rănite de către cetăţenii răuvoitori.

Funcţia asta de ministru al Afacerilor Interne este o funcţie politică într-o structură militarizată. Nu se poate un ministru al Afacerilor Interne să nu colaboreze cu toate structurile. (…) 10 august a fost un eveniment nefericit. Acolo, lucrurile au fost combinate. Eu cer ca niciun cetăţean, niciun român să nu mai fie bătut de un jandarm, atâta timp cât respectă legea. Dar niciun jandarm să nu fie bătut de un cetăţean răuvoitor. (…) Trebuie să înţelegem ce sistem să aplicăm la nivelul ordinii publice. Ne place cel din UE, unde suntem membri, (…) Ne place cel din UE, unde suntem membri cu drepturi depline, aşa cum este în Germania, Franţa? Cum e peste Ocean, în America? Atunci, stăm de vorbă şi o să facem aşa cum este acolo. Deocamdată noi avem lege, nişte regulamente, care trebuie respectate cu stricteţe, a spus Nicolae Moga.

Pe 1 iulie 2019, la aproape un an de la violenţele de la mitingul din 10 august, procurorii secţiilor parchetelor militare din cadrul Parchetului General au declinat către DIICOT dosarul privind agresiunile jandarmilor, precizând că în cauză sunt dispoziţii referitoare la siguranţa naţională.

Moga, primele declarații ca Ministru

Nicolae Moga a făcut, azi dimineaţă, primele declaraţii în calitate de Ministru al Afacerilor Interne. El a precizat că nu şi-a dorit această funcţie însă, „dacă tot a fost să fie”, va încerca să facă lucrurile să meargă. Moga a precizat că a avut deja întâlniri cu şefii de arme.

Noul şef de la MAI a mai spus că a avut dela întâlniri cu şefi din structurile ministerului şi a subliniat că măsurile pot fi adoptate doar atunci când se cunoaşte adevărul.

Vezi aeticolul integral AICI

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS