19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSute de mii de persoane au protestat în Puerto Rico

Sute de mii de persoane au protestat în Puerto Rico

Sute de mii de persoane au protestat în Puerto Rico, cerând demisia guvernatorului teritoriului, Ricardo Rosello. Acesta a fost implicat într-un scandal în legătură cu mai multe remarci denigratoare, sexiste şi homofobe, făcute în cadrul unor discuţii private, potrivit CNN.
Ricky Martin s-a aflat printre protestatari.
La un an și jumătate după ce uraganul Maria a devastat teritoriul Statelor Unite, tulburările politice au luat amploarea insulei.
O mare parte a societății a protestat, luni, aceasta fiind cea mai mare demonstrație din Puerto Rico. Printre protestatari s-au numărat profesori pensionari și asistenți sociali, membri ai sindicatelor și activiști politici cu vechime, rezidenți ai statului și susținători ai independenței. Statele Unite au dobândit Puerto Rico după războiul spaniolo-american din 1898.

Mesajele sexiste şi homofobe au scos oamenii în stradă

Oamenii au ieșit în stradă după ce o serie de mesaje brutale, sexiste și homofobe, între guvernator și apropiaţi ai săi, au fost făcute publice la începutul acestei luni.

Oamenii nemulţumiţi de mesajele transmise de guvernator au ieşit în stradă
Oamenii nemulţumiţi de mesajele transmise de guvernator au ieşit în stradă


Rosselli și cercul său de prieteni i-au ofensat aproape pe fiecare dintre cei trei milioane de locuitori ai insulei.De asemenea, unele dintre mesajele transmise de Rosello includ glume cu privire la victimele uraganului Maria, care a lovit Puerto Rico în septembrie 2017.

„Rossello și mesajele sale de pe chat au pus în cuvinte ceea ce am simțit ca oameni de mult timp”, a declarat Cynthia Garcia Coll, psiholog la Universitatea Rio Piedras din Puerto Rico.
„Noi nu suntem nimic, ei pot lua pensiile noastre, ne pot scădea salariile, ne micşorează vacanțele și ne pot scăpa bonusurile de Crăciun”, a spus psihologul.
La începutul acestei luni, cu câteva zile înainte de discuțiile scurte, agenții FBI au arestat doi oficiali de rang înalt Rosselló pentru presupusele direcționări în valoare de milioane de contracte firmelor conectate politic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS