Meteorologii avertizează că zonele de munte a judeţelor Argeş, Prahova, Buzău şi Dâmboviţa este sub cod galben de ploi și grindină.

Astfel, meteorologii au emis alte avertizăre nowcasting cod galben pentru zona de munte a judeţelor Argeş, Prahova, Buzău şi Dâmboviţa, unde până la ora 16.00 se anunţă descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului şi averse ce vor cumula local 20…25 l/mp.

Sub cod galben de ploi, descărcări electrice, intensificări de scurtă urată ale vântului şi grindină au intrat, de asemenea, până la 15.30, mai multe localităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud.

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare nowcasting cod portocaliu pentru localităţile Nereju, Poiana Cristei, Vintileasca, Andreiaşu de Jos, Jitia şi Spulber din judeţul Vrancea. Avertizarea, care a fost valabilă până la ora 14.30, anunța averse de 35…40 l/mp, descărcări electrice, grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.