20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGiugea vrea locuri de parcare pentru biciclete

Giugea vrea locuri de parcare pentru biciclete

Parlamentarul PNL de Dolj lansează un proiect de lege prin care toate instituţiile publice sau de utilitate publică vor fi obligate să prevadă locuri de parcare pentru biciclete.

Deputatul PNL de Dolj Nicolae Giugea a iniţiat un proiect de lege pentru înfiinţarea unor parcări pentru biciclete în spaţiile publice. Conform textului prezentat joi, într-o conferinţă de presă, „clădirile publice sau de utilitate publică, pieţele agroalimentare, târgurile, autogările şi staţiile de cale ferată vor fi dotate cu structuri metalice care să permită parcarea concomitentă a minimum zece biciclete, cât şi montarea pe perioada staţionării acestora a unor dispozitive antifurt“. Costurile se suportă din bugetele autorităţilor administraţiei publice locale sau centrale şi din sursele proprii ale persoanelor juridice cu capital privat sau de stat, după caz.

„Aş vrea s-o văd pe Olguţa Vasilescu cu bicicleta”

În caz de nerespectare a legii, se vor aplica amenzi, cuprinse între 2.000 şi 4.000 de lei. „Sunt ţări în care premierul şi miniştrii vin cu bicicleta la serviciu. La noi, toţi vin cu maşinile. Nu este nimeni din administraţia locală care să vină cu maşina. Eu aş vrea s-o văd pe Olguţa Vasilescu cu bicileta pe pistele pe care le-a făcut dumneaei. S-au făcut trei piste în Craiova, care sunt ocupate cu maşini. Pe strada Râului sunt atât de înguste că trebuie să ai abilităţi ca să poţi merge pe ele. Vom supune proiectul de lege în dezbaterea publicului, on-line. Apoi, în septembrie, va intra în dezbaterea parlamentară“, a spus Giugea.

La întâlnirea cu presa au fost prezenţi Claudiu Meleandră şi Cosmin Corîţu, doi dintre membrii fondatori ai Asociaţiei „Dau Pedală“, care au participat la elaborarea proiectului de lege. „Am pornit de la ideea că dacă încurajăm oamenii să meargă cu bicicleta în oraşele algomerate, se mai descongestionează circulaţia. Sunt mulţi oameni care folosesc bicicleta pentru a merge la serviciu. Fiecare bicicletă în plus înseamnă o maşină în minus în trafic“, a spus Cosmin Corîţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS