7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMircea Geoană va fi adjunct la NATO

Mircea Geoană va fi adjunct la NATO

Mircea Geoană va fi adjunct la NATO, anunţul fiind făcut de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Acesta a anunțat pe Twitter că este foarte încântat să anunțe numirea diplomatului romîn în această înaltă funcție a Alianței Nord Atlantice.

Discuțiile despre plecarea lui Mircea Geoană pe postul de la NATO se desfășoară de câteva luni. Fostul ministru de externe al României a beneficiat și de sprijin din partea lui Klaus Iohannis și al Vioricăi Dăncilă pentru această numire.

Mircea Geoană a declarat și el că este mândru să fie numit în această funcție.

”Sunt mândru să fiu desemnat de către Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, ca următorul Secretar General Adjunct. Este, deopotrivă, o uriaşă provocare şi o oportunitate de a reprezenta interesele Alianţei noastre, care asigură securitatea a peste 1 miliard de cetăţeni. De-a lungul carierei mele diplomatice şi politice am promovat legătura transatlantică şi integrarea euro-atlantică a României. Sunt profund onorat să fiu desemnat pentru această poziţie cheie ce reprezintă, de asemenea, o recunoaştere a importantei contribuţii a României în cadrul NATO. Apreciez, în mod deosebit, susţinerea politică şi instituţională trans-partinice de care s-a bucurat candidatura mea”, a spus Geoană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS