Avertizare de călătorie în Grecia
Avertizare de călătorie în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, miercuri, o nouă avertizare de călătorie pentru românii care se află sau vor să meargă în Grecia. Serviciul local de meteorologie a emis o prognoză de vreme nefavorabilă. Vor fi ploi torențiale, furtuni, vânt în rafale și grindină, valabilă în perioada următoare.

Conform MAE, zonele afectate sunt:

  • Sudul Mării Ionice;
  • Peloponez;
  • Estul Greciei Centrale;
  • Insulele Sporade;
  • Centru și Nordul Insulei Evia;
  • Vestul și Nordul Peninsulei Attica;
  • Thesalia.

Avertizare de călătorie în Grecia -unde se pot adresa românii în caz de nevoie

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106728879, +302106744544 și oficiului consular la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro și reamintește că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță”(http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Săptămâna trecută, o furtună violentă a lovit nordul Greciei. Aceasta a afectat în special zona Halkidiki. Şapte persoane, între care doi români, și-au pierdut viața, în timp ce alte peste 100 au fost rănite.