Acasă Actualitate Țuțuianu: Pro România trebuie să vină cu un prezidențiabil propriu

Țuțuianu: Pro România trebuie să vină cu un prezidențiabil propriu

-

Senatorul Ţuţuianu a declarat, astăzi, că Pro România trebuie să desemneze candidat propriu la prezidenţiale, după ce PSD şi ALDE au anunţat că vor avea proprii candidaţi. Variantele sunt Sorin Cîmpeanu și Corina Crețu. Acesta a mai spus că scenariul susținerii Gabrielei Firea la președinție a fost avansat în nume personal. El consideră în continuare că aceasta ar avea șanse să ajungă în turul al doilea al alegerilor.

Cât de gravă e situaţia social-democraţiei româneşti

Adrian Ţuţuianu consideră că situaţia social-democraţiei româneşti este gravă. Acesta îi învinovăţeşte pe Liviu Dragnea, Rovana Plumb, Codrin Ştefănescu că au dus PSD în turul doi.

Ideea unei alianţe Pro România-PSD-ALDE a fost lansată de Victor Ponta, care a spus că, pentru sănătatea vieţii politice din România, o asemenea alianţă ar putea să ducă un candidat în turul doi. Uitaţi-vă cât de gravă e situaţia social-democraţiei româneşti. Nu îşi pune problema să câştige prezidenţialele, ci să ducă un candidat în turul doi. Aici au dus Liviu Dragnea, Rovana Plumb, Codrin Ştefănescu PSD. Ce s-a întâmplat, însă, ieri, ne arată că o asemenea alianţă nu este posibilă”, a precizat Ţuţuianu, citat de Agerpres.

Soluţia este Călin Popescu Tăriceanu.

El a afirmat că, după deciziile luate de PSD şi ALDE în privinţa candidaţilor, şi Pro România va trebui să desemneze candidat propriu.

PSD a decis că merge cu un candidat propriu şi apoi vorbeşte cu Pro România sau cu ALDE. Cei de la ALDE au spus că soluţia este Călin Popescu Tăriceanu. Ca urmare, ceea ce trebuie să facă Pro România este să stea pe propriile picioare, să desemnăm un candidat propriu într-un termen cât mai scurt. Noi ne propusesem luna septembrie, dar evoluţiile sunt foarte rapide şi probabil va trebui să decidem ceva mai devreme şi să ne propunem să facem un scor care să ne revalideze în ochii electoratului român”, a declarat Adrian Ţuţuianu.


Vicepreşedintele Pro România a mai spus că Sorin Cîmpeanu este prima opţiune a partidului. El s-a referit la recentele declaraţii pe care le-a făcut legate de o candidatură a Gabrielei Firea.

Cine va fi candidatul nostru? Prima opţiune discutată în partid a fost Sorin Cîmpeanu, a fost avansată şi opţiunea Corina Creţu, iar eu în nume personal, ieri, deci nu am avut o consultare cu partidul, am spus că susţinerea doamnei Firea candidat independent, pentru că statutul de primar nu-i permite să fie membru al Pro România, ar putea fi o soluţie care să ne ducă în turul doi, a mai spus Ţuţuianu.

Autor: Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. Serpico accelerează pedala în business, cu vehicule electrice Volkswagen

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Centru de izolare pentru coronavirus, în buza liceelor

Autorităţile doljene au stabilit ca la nivelul judeţului Dolj să existe două centre de izolare pentru pacienţi suspecţi de infecţie cu coronavirus....

Horoscop

Berbec S-ar putea să simţiţi o nelinişte, în urma unor evenimente din trecutul apropiat. Analizaţi bine situaţia, cereţi sfaturi celor apropiaţi, persoanelor...