23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum va fi vremea în următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte.

Astfel, în zona Olteniei, vremea va intra într-un proces de încălzire în prima parte a intervalului de prognoză. Din 20 iulie, vremea va deveni călduroasă. În aceste condiții, mediile regionale ale maximelor se vor situa între 26 și 34 de grade. Cele mai coborâte valori vor fi în 15 și 16 iulie, iar cele ale minimelor vor fi în creștere de la 14 spre 18 grade. Vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, pe arii mai extinse în 15 iulie și pe arii restrânse în restul timpului, cu o probabilitate mai mare de apariție în intervalul 24 – 28 iulie.

Vremea la munte

La munte, în prima săptămână de prognoză, vremea se va încălzi treptat. Temperaturile maxime vor avea valori medii de 12…14 grade în primele zile și vor ajunge la 19…20 de grade în weekend, în timp ce minimele vor urca de la 6 la 12 grade. În a doua săptămână se va răci ușor, dar valorile termice se vor menține în jurul celor caracteristice perioadei. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare după-amiază, dar pe arii mai extinse în 15 și 16 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS