13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePSD a votat ca partidul să aibă candidat propriu la prezidențiale

PSD a votat ca partidul să aibă candidat propriu la prezidențiale

Comitetul Executiv al PSD a votat ca partidul să aibă candidat propriu la prezidențiale. Să înceapă negocieri cu partidul lui Victor Ponta și cu ALDE pentru susținerea candidatului PSD, potrivit Digi 24.

Își va da demisia

Deși nu se afla pe ordinea de zi a ședinței CEX al PSD de luni, subiectul candidatului partidului la alegerile prezidențiale a fost abordat abrupt și tensionat. După ce Gabriela a cerut ca partidul să ia o decizie.
Trebuie să stabilim dacă e candidatul din partidul nostru sau din alte partide. Am crescut în sondaje, dar dacă oamenii văd că nu știm ce avem de făcut nu e bine. Avem datoria ca aici să luăm niște decizii. Trebuie să ne hotărâm ce facem: susținem candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu sau avem candidat și atunci poate ne susțin alții pe noi. De aceea cred că astăzi trebuie să luăm o decizie. Nu este despre o persoană sau alta. Cred că trebuie să ne spunem toți punctul de vedere și să clărificăm“, ar fi spus Dăncilă, citată de Digi24.
De asemenea, Viorica Dăncilă le-ar fi transmis social-democraților că, în cazul în care PSD nu va intra în turul al doilea al alegerile prezidențiale, atunci ea va fi prima care își va da demisia de la șefia partidului, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Nu comunică suficient cu partenerii de coaliție

Primarul general al Capitalei i-ar fi reproşat premierului că este prima care iese public să vorbească despre o candidatură la prezidențiale. Deşi, susține mereu că lucrurile trebuie discutate și decise în forurile statutare ale PSD. Gabriela Firea i-ar mai fi transmis președintelui PSD că nu comunică suficient cu partenerii de coaliție, ALDE, cu privire la prezidențiabil, au mai spus sursele menționate. Social-democrații încă nu ar fi ajuns la subiectul remanierii, în ședința de luni.

Viorica Dăncilă ar vrea să încheie reuniunea CEx

Cu toate acestea, Viorica Dăncilă ar vrea să încheie reuniunea CEx cât mai repede. Deoarece, de la 17.30 are o pregătită deplasare la Strasbourg, alături de mai mulți miniștri. În vederea participării marți la evenimentul la care România predă oficial Finlandei Președinția rotativă a Consiliului UE, au explicat sursele citate. Printre miniștrii care vor merge la Strasbourg cu premierul se numără Eugen Teodorovici, Natalia Intotero, Sorina Pintea.

Autor:Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS